Zeelieden verwerven Luis Castillo

De eerste grote beginnende pitching-ruil is gemaakt, aangezien de Mariners en Reds een deal aankondigden om tweevoudig All-Star Luis Castillo naar Seattle. In ruil daarvoor brengen de Reds vier potentiële spelers terug — hoog aangeschreven infielders Noelvi Marte en Edwin Arroyo en rechtshandigen Levi Stoudt en Andrew Moore.

Castillo was misschien wel de prijs van de rotatiemarkt van dit jaar. Na een paar weken te hebben gemist vanwege schouderpijn om het jaar te openen, maakte Castillo begin mei zijn seizoensdebuut en zag eruit als een bonafide top-of-the-rotation arm. Hij maakte 14 starts en werkte 85 innings, waarbij hij naar een ERA van 2.86 gooide ondanks het feit dat hij zijn thuiswedstrijden speelde in een van de meer hitter-vriendelijke parken van de competitie. Castillo heeft een kwaliteit van 25,8% van de tegenstanders uitgestoten tegen een solide loopsnelheid van 8%. Het grounderpercentage van dit seizoen van 47,1% is iets lager dan zijn niveau van 2019-21, maar het blijft een paar punten beter dan het competitiegemiddelde.

Dat soort high-end productie is ongeveer wat we gewend zijn van Castillo, die zichzelf de afgelopen seizoenen heeft gecementeerd als een van de topsporters. Hij heeft de afgelopen vier jaar een ERA van minder dan 4,00 behaald, met een cumulatief cijfer van 3,49 in 91 starts sinds het begin van de campagne van 2019. Dat is de 24e van de 98 gekwalificeerde starters over dat traject. Zijn strikeout-percentage van 26,8% staat op de 23e plaats in die groep, en hij staat op de 12e plaats met een swingend strike-percentage van 14,2% (snuifjes per worp). Hij heeft de strikeout-dingen aangevuld met een enorm grondbalpercentage van 54,8% dat tot de top tien behoort.

Er zijn maar weinig werpers die Castillo’s combinatie van snufjes en grounders kunnen evenaren, en de 29-jarige ondersteunt het met een indrukwekkend arsenaal. Hij is een van de moeilijkere werpende starters, met een gemiddelde van slechts 97 MPH op zowel zijn viernaad als zijn zinklood. Castillo’s brood-en-boter secundaire pitch, zijn change-up, is een van de beste offspeed-aanbiedingen van het spel, en hij heeft ook sterke resultaten behaald op zijn slider.

Castillo zal naar de voorkant van een rotatie gaan die plotseling een van de meest angstaanjagende in de sport lijkt te zijn. De M’s ondertekende regerende AL Cy Young-winnaar Robbie Ray tot een vijfjarige deal in de winter, en tweedejaars hurler Logan Gilbert heeft een 2.78 ERA tot en met 21 starts. rookie George Kirbydie over het algemeen werd beschouwd als een van de beste werpers die het seizoen ingaan, heeft een 3.50 ERA tijdens zijn eerste 13 Hoofdklasse-uitstapjes. Chris Flexen en Marco Gonzales zijn geen high-strikeout-armen, maar ze zijn meer dan capabele back-of-the-rotation-types.

Seattle zal de innings-totalen voor Gilbert en Kirby in de gaten willen houden, dus het zou logisch zijn geweest om zelfs een stabiele back-end-arm toe te voegen. In plaats daarvan zwaaiden president van honkbalactiviteiten Jerry Dipoto en zijn staf groter om de 54-46-club te versterken waarvan ze verwachten dat ze de twee decennia durende playoff-droogte van de franchise zullen doorbreken. Mochten ze het naseizoen halen, dan zouden zowel de frontoffice als de fanbase ongetwijfeld sterk voelen over hun vermogen om de top drie armen van de tegenstander te matchen met Castillo, Ray en Gilbert.

De deal gaat over meer dan alleen het seizoen 2022, aangezien Castillo deze winter voor de laatste keer in aanmerking komt voor arbitrage. Hij verdient dit jaar $ 7,35 MM, waarvan ongeveer $ 2,75 MM nog moet worden uitbetaald. Hij zal een behoorlijke verhoging in arbitrage verdienen, maar nog steeds een voldoende betaalbaar salaris hebben – waarschijnlijk rond de $ 12 MM. Dat is een duidelijk koopje voor een werper van zijn kaliber, waardoor anderhalf jaar van zijn diensten ongelooflijk waardevol zijn.

Dat zie je terug in het rendement, dat er erg sterk uitziet. Marte en Arroyo waren de twee beste vooruitzichten in het Seattle-systeem in de meest recente top 100 van Baseball America, respectievelijk als 47e en 48e in de competitie. Marte, de meest bekende van de groep, ging het seizoen in en behoorde tot de 15 beste boerenknechten van het spel, volgens de schattingen van Keith Law van Athletic, FanGraphs en Kiley McDaniel van ESPN.

Marte, een 6’3″ infielder uit de Dominicaanse Republiek, wordt algemeen geprojecteerd als een mogelijke plus-power hitter die op zijn hoogtepunt jaarlijks 25 of meer homeruns kan behalen. Hij heeft uitsluitend shortstop gespeeld in de minors, en hoewel evaluatoren suggereren dat hij uiteindelijk van die positie zou kunnen groeien, wordt van hem verwacht dat hij op het infield blijft als een mogelijke bovengemiddelde derde honkman. Hij bracht het jaar door in High-A als een 20-jarige, met een indrukwekkende .270/.360/.460 lijn met 15 homeruns, een sterke walk rate van 10,8% en een beheersbaar strikeout-percentage van 21,1% tot 389 slagbeurten. .

Arroyo, 18, was de tweede ronde van Seattle in de draft van vorig jaar. De inwoner van Puerto Rico heeft zijn voorraad al aanzienlijk verhoogd in zijn eerste volledige professionele seizoen, met een clip van .316/.385/.514 in Low-A. Hij verzamelde 13 homeruns en 19 doubles en stal 21 honken. Dat soort offensieve prestaties waren onverwacht, aangezien de switch-hitter het seizoen inging met meer aanzien vanwege zijn potentieel plus verdediging bij korte stop dan zijn knuppel.

Stoudt heeft zich onlangs ingecheckt als de M’s #10 prospect, volgens Baseball America. De 24-jarige rechtse had het dit jaar moeilijk in Double-A en gooide naar een 5.28 ERA in 87 innings. Hij heeft echter een iets lager dan gemiddeld 22% strikeout-percentage en een klein percentage van 5,9% dat er smakelijker uitziet. BA schrijft dat hij met zijn fastball in het bereik van 94-98 MPH werkt en een solide reeks secundaire aanbiedingen heeft, geleid door zijn overstap. De selectie van de 3e ronde van 2019 moet dit buiten het seizoen worden toegevoegd aan de selectie van 40 man om te voorkomen dat hij wordt geselecteerd in de Rule 5 draft. Hij wordt beschouwd als een mogelijke back-of-the-rotation starter.

Moore, niet te verwarren met de voormalige starter uit Seattle met dezelfde naam, was vorig jaar een 14e-ronde uit de junior college. De 22-jarige rechtse heeft uitsluitend gewerkt vanuit de bullpen in Low-A, met een ERA van 1,95 tot 32 1/3 innings met een belachelijke strikeout van 43,6%. Hij heeft over het algemeen jongere concurrentie en heeft bijna 13% van de tegenstanders vier wijd weggegeven, maar BA schreef onlangs dat hij een fastball van 95-97 MPH en een swing-and-miss break-pitch heeft. Hij zal een interessante bullpen-arm op een lager niveau toevoegen aan het Cincinnati-systeem.

De handel – die de tweede keer in vier maanden is dat deze twee teams een kaskraker hebben – zal veel gevolgen hebben. Het besluit van Seattle om aantoonbaar hun top twee vooruitzichten voor een van de beste starters van de sport binnen te halen, bevestigt dat de M’s zichzelf zien als een legitieme mededinger in de American League. Het lijkt ook te betekenen dat ze niet meer in de running zijn voor Juan Soto, hoewel er nog steeds genoeg talent op het hoogste niveau is voor Dipoto en zijn groep om de selectie de komende drie dagen verder te versterken. Het tweede honk lijkt een mogelijk doelgebied, net als de reservevanger. Castillo is echter de plons – de impacttoevoeging die is ontworpen om een ​​team dat over het algemeen sterk is rond de diamant over de top te zetten.

Wat de Reds betreft, het is de tweede (en waarschijnlijk meest opvallende) ruil die ze deze week zullen maken, terwijl ze de Hoofdklasse-selectie ontmantelen op zoek naar toekomstig talent. Castillo’s voormalige rotatiepartner Tyler Mahle zou zich snel bij hem kunnen voegen om te worden verplaatst voor een terugkeer van een tent (hoewel niet zo sterk als deze). Verhuur hitters zoals Brandon Drury en Donovan Solano zal een franchise-veranderend pakket niet terugverdienen, maar er is weinig reden voor hen om niet mee te doen Tyler Naquin en Castillo in wisselende clubs.

Met Castillo van de markt, Mahle en A’s werper Frankie Montas worden de twee beste kandidaten voor rotatiehandel, naast een handvol krachtige wapens die mogelijk beschikbaar zijn ondanks het feit dat ze controlevensters hebben die verder gaan dan 2023. Van teams zoals de Yankees, Cardinals, Rangers en Twins is bekend dat ze op de markt zijn voor rotatiehulp . Mark Feinsand van MLB.com tweets dat 12 teams in contact waren met de Reds over Castillo en suggereert dat het aanbod van de Yankees dicht bij de kwaliteit van dat van Seattle lag. Ken Rosenthal van de Athletic duidt op Texas maakte ook een sterke push. Uiteindelijk hebben de Mariners het beste aanbod op tafel gelegd, waardoor er de komende 72 uur genoeg anderen overblijven om ergens anders naar te kijken.

Jeff Passan van ESPN was de eerste die meldde dat Seattle een deal voor Castillo naderde. Ryan Division van de Seattle Times was de eerste om de vooruitzichten te melden die teruggaan naar Cincinnati.

Afbeelding met dank aan USA Today Sports.#Zeelieden #verwerven #Luis #Castillo

Leave a Comment

Your email address will not be published.