Netflix klaagt makers van ‘Bridgerton The Musical’ aan wegens inbreuk, wil stopzetting van live-ensceneringen

Het Grammy-winnende team achter een onofficiële Bridgerton musical wordt aangeklaagd door Netflix in Washington, DC US District Court voor inbreuk.

Het songwritersduo Abigail Barlow en Emily Bear waren de bedenkers van de populaire bewerking van de populaire televisieserie. Ze organiseerden eerder deze week een live concert van “The Unofficial Bridgerton Musical Album Live in Concert” in het Kennedy Center in Washington, DC, waardoor de zaal uitverkocht was.

Netflix prees het concept oorspronkelijk toen het debuteerde als een gratis online eerbetoon. Maar toen dat uitgroeide tot een winstgevend bedrijf, werd het plakkerig.

“Beklaagden Abigail Barlow en Emily Bear en hun bedrijven (“Barlow & Bear”) hebben waardevol intellectueel eigendom genomen van de originele Netflix-serie Bridgerton om een ​​internationaal merk voor zichzelf op te bouwen”, aldus de rechtszaak. “Bridgerton weerspiegelt het creatieve werk en het zuurverdiende succes van honderden artiesten en Netflix-medewerkers. Netflix bezit het exclusieve recht om Bridgerton-nummers, musicals of andere afgeleide werken op basis van Bridgerton te maken. Barlow & Bear kan dat recht – waardevol gemaakt door het harde werk van anderen – niet voor zichzelf nemen, zonder toestemming. Toch is dat precies wat ze hebben gedaan.”

Netflix beweert dat het “herhaald bezwaar” heeft gemaakt tegen de show, die kaartjes verkocht tot $ 149 per stuk. VIP-pakketten waren nog duurder.

De liveshow bevatte meer dan een dozijn nummers die naar verluidt de woordelijke dialoog, karaktereigenschappen en expressie en andere elementen van Bridgerton de series.

“Tijdens het optreden heeft Barlow & Bear het publiek verkeerd voorgesteld dat ze het BRIDGERTON-handelsmerk van Netflix “met toestemming” gebruikten, aldus de rechtszaak.

De rechtszaak merkt ook op dat naast het Grammy-winnende album, het paar van plan is om te touren, met een datum in de Londense Royal Albert Hall. Er zijn naar verluidt ook plannen voor een handelslijn, beweert het pak.

Netflix heeft zijn eigen ‘Bridgerton Experience’, een evenement met zes steden in directe concurrentie. “Netflix bezit het exclusieve recht om Bridgerton-nummers, musicals of andere afgeleide werken te maken op basis van” Bridgerton.

Barlow & Bear hebben nog niet gereageerd op de rechtszaak. Hun versie van de musical werd in realtime op sociale media ontwikkeld, met leadzang door Barlow en orkestratie, productie en extra vocalen door Bear. De plaat bereikte nummer 1 in de iTunes-pophitlijsten in de VS en werd meer dan 45 miljoen keer gestreamd. Het won een Grammy voor Beste Musical Theater Album.

Netflix, Shonda Rhimes en de auteur van de nieuwe serie ‘Bridgerton’, Julia Quinn, hebben ook verklaringen afgelegd.

Netflix-verklaring:

“Netflix ondersteunt door fans gegenereerde inhoud, maar Barlow & Bear heeft zoveel stappen verder gezet door meerdere inkomstenstromen voor zichzelf te creëren zonder formele toestemming om de Bridgerton IP te gebruiken. We hebben hard geprobeerd om met Barlow & Bear samen te werken, maar ze hebben geweigerd mee te werken. De makers, cast, schrijvers en crew hebben hun hart en ziel in Bridgerton gestort en we ondernemen actie om hun rechten te beschermen.” – een Netflix-woordvoerder

Shonda Rhimes-verklaring:

“Het is zo leuk om het publiek verliefd te zien worden op Bridgerton en te zien hoe creatief ze hun fandom uiten. Wat begon als een leuk feest door Barlow & Bear op sociale media, is uitgegroeid tot het schaamteloos stelen van intellectueel eigendom, uitsluitend voor het financiële voordeel van Barlow & Bear. Dit pand is gemaakt door Julia Quinn en tot leven gebracht op het scherm door het harde werk van talloze individuen. Net zoals Barlow & Bear niet zou toestaan ​​dat anderen hun IP gebruiken voor winst, kan Netflix niet toekijken en Barlow & Bear toestaan ​​hetzelfde te doen met Bridgerton.” -Shonda Rhimes

Julia Quinn-verklaring:

“Abigail Barlow en Emily Bear zijn enorm getalenteerd, en ik was gevleid en opgetogen toen ze Bridgerton-nummers begonnen te componeren en te delen met andere fans op TikTok. Er is echter een verschil tussen componeren op TikTok en opnemen en optreden voor commercieel gewin. Ik hoop dat Barlow & Bear, die mijn positie als onafhankelijke creatieve professionals deelt, de noodzaak begrijpen om het intellectuele eigendom van andere professionals te beschermen, inclusief de personages en verhalen die ik meer dan twintig jaar geleden in de Bridgerton-romans heb gemaakt.” -Julia Quinn

De juridische documenten zijn hier te vinden.#Netflix #klaagt #makers #van #Bridgerton #Musical #aan #wegens #inbreuk #wil #stopzetting #van #liveensceneringen

Leave a Comment

Your email address will not be published.