Beweeg over, ‘National Landing’ – de buurt van Amazon HQ2 probeert ‘NaLa’

Opmerking

In eerste instantie verscheen het op freebie waterflessen. Toen vond het zijn weg naar regenboog T-shirts voor de Pride-maand.

In juni verscheen het op Instagram als een hashtag, en deze maand werd het plotseling op de surfplank gepleisterd en zilver Airstream opgezet in een met gras begroeid stukje Arlington, aan de forensen, hondenuitlaters en joggers die voorbij liepen, verklaarden dat hun buurt een gloednieuwe bijnaam had verdiend: NaLa.

Ja, “National Landing” – de term die vier jaar geleden door lokale economische ontwikkelingsfunctionarissen werd uitgevonden om Amazon naar Noord-Virginia te lokken – wordt ingekort en geSoHo-ized, teruggebracht tot een afkorting van twee lettergrepen die alles zegt, en niets, allemaal tegen een keer.

“NaLa?” vroeg Mohsin Abuholo, zittend op een bankje in de buurt van een nepbadmeesterhut die deze week op een vochtige avond reclame maakte voor de NaLa Beach Club. ‘Ik denk dat het een naam is voor een vrouw. Zoals Anala?”

‘Dat moet iets nieuws zijn dat ze doen?’ vroeg Allison Gaul, 38, een advocaat die haar 10-jarige Dalmatiër, Dotty, in de buurt uitliet. “Ik weet niet wat ‘NaLa’ in godsnaam betekent.”

“Dat moest ik proberen uit te zoeken. Ik bedoel, zeker, denk ik’, zei Johnathan Edwards, 40, die een jaar geleden terug naar het gebied verhuisde voor zijn baan bij Amazon. “Ik ben er niet zo’n fan van, om eerlijk te zijn.”

National Landing, de gecombineerde overkoepelende naam voor deze reeks buurten in Noord-Virginia – Crystal City, Pentagon City en Potomac Yard – was onderhevig aan veel verwarring toen het voor het eerst debuteerde in 2018, met veel oude bewoners die weigerden een label aan te nemen waarvan ze zeiden dat het voelde als een bedrijfscreatie voor Amazon. (Amazon-oprichter Jeff Bezos is eigenaar van The Washington Post.)

Nu, net zoals AdMo (Adams Morgan) en CoHi (Columbia Heights) ervoor, of NoMa daarvoor, lijkt het gebied te proberen het soort steno te gebruiken dat, afhankelijk van wie je het vraagt, synoniem is met piek-yuppiness of een nieuw soort stedelijk cool.

De rebranding van de HQ2-wijk van Amazon: Alpaca’s, mocktails en bloemenkronen voor honden

Tracy Sayegh Gabriel, de uitvoerend directeur van het National Landing Business Improvement District (BID), maakte duidelijk dat “NaLa” niets meer was dan een evenementenreeks die haar organisatie deze zomer organiseerde.

Naast de strandclub – die buren uitnodigt om “je ogen te sluiten en te genieten van deze zomerse ontsnapping met je tenen in het zand” – is er NaLa Fit, met buitenbarre, HIIT- en yogalessen, en NaLa Fridays at the Park, een wekelijkse concertserie met lokale muzikanten.

“Het is meer een steno die bedoeld is om leuk en pittig te zijn,” zei Sayegh Gabriel. “Het is helemaal niet de bedoeling om een ​​nieuwe naam voor de wijk te introduceren.”

Maar sommige anderen hebben ook de afkorting overgenomen, ongevraagd: een tandartspraktijk in Old Town Alexandria – officieel buiten de grenzen van National Landing – heeft onlangs zijn naam veranderd in NaLa Smiles, gedeeltelijk om nieuwe klanten van Amazon als patiënt aan te trekken. (“Het was een betere afkorting op borden en bewegwijzering, en het klinkt beter”, zei Hisham Barakat, de eigenaar van het kantoor.)

En over sociaal mediazijn een paar bewoners en kleine bedrijven ook begonnen de steno te gebruiken voor een snel veranderend gebied dat nu al een toestroom van nieuwe appartementsgebouwen, restaurants en bedrijfsverhuizingen kent.

“We hebben veel gemeenschapstrots en rechtvaardigheid en sociaal kapitaal in de namen die we hebben. Dus we zijn echt toegewijd om ‘Crystal City’, ‘Pentagon City’ en ‘Potomac Yard’ in regelmatig gebruik te houden, samen met de overkoepelende naam ‘National Landing’, ‘voegde Sayegh Gabriel eraan toe. “Het is de bestemming die we aan het bouwen zijn.”

Dat betekent niet dat iedereen het op dezelfde manier ziet.

‘Een culturele afkorting’

De logica achter “NaLa” is niets nieuws in het DC-gebied of daarbuiten. Zolang er buurten zijn, zijn er samentrekkingen bedoeld om die buurten en hun potentiële trend te verkopen.

“Het is een soort culturele steno”, zegt Jeffrey Parker, stadssocioloog aan de Universiteit van New Orleans. “Plaatsen met dit soort naam, dit soort nomenclatuur worden geassocieerd met bepaalde soorten voorzieningen en bepaalde soorten handel. … Het is heel dom, maar het is branding. Het is boosterisme.”

Een van de vroegste voorbeelden in de Verenigde Staten, zei hij, is SoHo in New York. Ooit was het een verslechterd, licht-industrieel gebied, maar het werd omgedoopt door stadsplanners toen ze de buurt wilden herbestemmen voor de kunstenaars die de ruime lofts overnamen.

Het deed geen pijn dat de nieuwe naam een ​​hip deel van Londen opriep, en copycat-versies volgden in Lower Manhattan: Tribeca. Nomade. FiDi.

Maar meer dan een halve eeuw later, toen New Yorkse makelaars namen als “SoHa” (South Harlem) en “SoBro” (de South Bronx) ver buiten het centrum van de stad probeerden te verkopen, zeiden sommigen dat het te ver was gegaan: Een wetgever stelde zelfs een wetsvoorstel voor dat makelaars zou straffen die verzonnen namen gebruikten om onroerend goed te verkopen.

De trend – en de daaropvolgende stapeling – bereikte niet lang daarna de Beltway. “North of Massachusetts Avenue” werd met succes omgedoopt tot “NoMa”, met een stop op de rode lijn van de metro om de deal te bezegelen. Andere pogingen mislukten te midden van de terugslag: Noch SoNYA (ten zuiden van New York Avenue), de GaP (tussen Georgia Avenue en Petworth), noch SoMo (ten zuiden van Adams Morgan) leken te blijven hangen.

“Dit is iets heel gemakkelijks om grappen over te maken”, zegt Parker, de stadssocioloog, maar “mensen zien iets een keer werken, en ze houden zich eraan vast.”

Misschien is het dan ook geen verrassing dat de tweelettergrepige rage South Arlington heeft bereikt, waar deze snel veranderende buurt de afgelopen vier jaar heeft geprobeerd zijn identiteit te achterhalen – en hoe deze zou moeten heten.

Na tientallen jaren bekend te hebben gestaan ​​als een soort zielloos betonnen doolhof, zijn de wijken Crystal City (genoemd naar een kroonluchter in de lobby van een lokaal gebouw) en Pentagon City (naar het nabijgelegen huis van het Amerikaanse leger) werden onmiddellijk in de stedelijke superster geduwd toen Amazon in november 2018 aankondigde dat het zijn tweede hoofdkantoor hier zou vestigen.

Maar toen ambtenaren de nieuwe buurt van het bedrijf vierden als ‘National Landing’, een overkoepelende term die ook in een deel van de Potomac Yard in Alexandrië terugkwam, was de klinkende reactie: Wat?

“Nog nooit van Nationale Landing gehoord?” vroeg een lokale blog. “Je bent niet alleen.”

Stephanie Landrum vertelt zijn oorsprongsverhaal: toen functionarissen voor economische ontwikkeling in Noord-Virginia in 2017 samenkwamen om een ​​gezamenlijk bod in te dienen voor de tweede sweepstake op het hoofdkantoor van Amazon, stond het voorstel bekend als ‘Alexandria-Arlington’.

Zij en haar collega’s stelden een boekje van 285 pagina’s samen waarin de deugden van deze bloeiende regio werden geprezen om naar Amazon te sturen, en vlak voordat ze het gingen drukken, realiseerden ze zich dat ze iets misten – iets – meer dwingend om het te labelen.

“We hebben letterlijk zoveel tijd besteed aan het verzinnen van alles over een levendige, verbonden gemeenschap”, zegt Landrum, de president en chief executive van het Alexandria Economic Development Partnership, “dat we op de laatste dag kwamen en een beslissing moesten nemen .”

Kristal stad? Dat was maar één buurt. Potomac-landing? Dat bleef niet plakken. Landrum zei dat ze sms’te naar haar tegenhanger in Arlington, elk met een feestelijk glas wijn in de hand, toen ze zich op ‘National Landing’ vestigden.

De naam, bedoeld om Reagan National Airport in de buurt op te roepen, evenals de lange lijst met transportmogelijkheden van het gebied, werd al snel alomtegenwoordig in de respectieve kantoren toen ze het volgende jaar geheime gesprekken voerden met Amazon.

Toen ze eindelijk de aankondiging deden, “vergaten we min of meer dat de rest van de wereld niet wist dat we deze bijnaam hadden gecreëerd”, zei Landrum.

Toch omarmden het BID en de ontwikkelaar JBG Smith het allebei en gebruikten ze de naam meer en meer naarmate de buurt een fysieke en culturele transformatie begon: naast de kantoren van Amazon, is het gebied nu de thuisbasis van het nieuwe hoofdkantoor van Boeing en, binnenkort, de nieuwe graduate campus van Virginia Tech . Er komt een nieuw Yellow Line-station in Potomac Yard (PoYa?), de eerste infill-halte die in decennia aan het metrosysteem is toegevoegd, en een voetgangersbrug die de luchthaven met de rest van de wijk verbindt.

Robert Vainshtein, een 36-jarige federale werknemer, zat op een picknicktafel in de buurt van de NaLa Beach Club en barstte in lachen uit toen hem werd gevraagd naar de twee nieuwe bijnamen van de buurt.

“Wat is er mis met ‘Crystal City’?” vroeg Vainshtein, 36, een inwoner van Alexandrië die hier pendelt voor zijn werk. “Het is voor altijd ‘Crystal City’ geweest. Ik denk niet dat mensen dat uit de hand gaan lopen.”

Aan de andere kant van de tafel zei Lauren Callahan, 27, “NaLa”, laat staan ​​”National Landing”, heeft ook nog niet voor haar geklikt. Maar de veranderingen die met deze namen zijn gekomen, zijn nauwelijks een last.

Ze is een fan van de gratis bananen die Amazon heeft uitgedeeld in de buurt van het beruchte ondergrondse winkelcentrum van Crystal City, merkte ze op, en de ijskoffie die de BID wekelijks uitdeelt bij de installatie een paar meter verderop.

“Ze doen leuke dingen voor het gebied. Het is heel trendy om te doen,’ merkte Callahan op. “Wie weet? Misschien zal ‘NaLa’ meer aanslaan dan ‘National Landing’. ”

‘Ja,’ wierp Vainshtein tegen, ‘maar het is verzonnen.’

‘Nou,’ vroeg ze, ‘wat is er niet verzonnen?’#Beweeg #National #Landing #buurt #van #Amazon #HQ2 #probeert #NaLa

Leave a Comment

Your email address will not be published.