Wetenschappers ontdekken dat sterke magnetische velden angst en depressie kunnen verlichten

Wetenschappers hebben ontdekt dat sterke statische magnetische velden angst- en depressiesymptomen bij muizen veilig kunnen verlichten. Ze geloven dat hoge statische magnetische velden de in de toekomst een antidepressivum kan zijn.

Wetenschappers hebben onlangs een reeks onderzoeken uitgevoerd om de bioveiligheid en neurologische effecten van 33,0 Tesla hoge statische magnetische velden (SMF) te testen met behulp van het zelfontworpen biologische onderzoeksplatform van Steady High Magnetic Field Facility (SHMFF). De experimenten werden uitgevoerd door het team van prof. Xin Zhang aan de Hefei Institutes of Physical Science van de Chinese Academy of Sciences.

Zij rapporteerden voor het eerst de bioveiligheid van 30 Tesla SMF en de neurologische effecten van 20 Tesla en 30 Tesla SMF op gezonde muizen in de Journal of Magnetic Resonance Imaging en Europese Radiologie.

In de afgelopen jaren heeft ultra-high field magnetic resonance imaging (MRI) zich snel ontwikkeld vanwege het aanzienlijke voordeel van een hoge beeldresolutie. 7 Tesla MRI is klinisch goedgekeurd en 21,1 Tesla MRI is met succes gebruikt bij knaagdieren. Studies over de bioveiligheid van hoge magnetische velden boven de 20 Tesla zijn echter nog schaars, en er is nog steeds een leemte in relevante studies boven de 30 Tesla.

Op basis van de eerdere bioveiligheidsstudie van 3,5-23,0 Tesla SMF, verhoogde de groep van Xin Zhang de intensiteit van het magnetische veld verder en verkortte de blootstellingstijd. Gezonde C57BL/6J-muizen werden gedurende één uur blootgesteld aan 7,0-33,0 Tesla SMF.

SHMFF-experimenten

Experimenten uitgevoerd op SHMFF. Krediet: Yue Lyu

Na blootstelling werden alle muizen routinematig gedurende twee maanden gevoerd. Behalve enkele metabole en lever- en hepatorenale functie-indicatoren die werden beïnvloed door het magnetische veld, werden het volbloed en de orgaancoëfficiënt op de histomorfologie van de belangrijkste organen niet ernstig aangetast. De meeste muizen bleven binnen het normale referentiebereik.

Ondertussen toonden gedragstests aan dat een hoge SMF angst verlichtte en het sociale en ruimtelijke geheugen verbeterde bij muizen binnen twee maanden na blootstelling.

In aanvulling, gedragsstudies van gezonde muizen die gedurende twee uur werden blootgesteld aan een magnetisch veld van 3,5-23,0 Tesla, vonden ook verbeterde neurocognitieve effecten, die mogelijk geassocieerd zijn met verhoogde calcium/calmoduline-afhankelijke proteïnekinase II-expressie in de hippocampus van de muis.

De groep van Zhang ontdekte verder dat 7 Tesla SMF de symptomen van depressieve muizen effectief kon verlichten. Deze resultaten bieden niet alleen nuttige veiligheidsinformatie voor de ontwikkeling van ultrahoge MRI, maar kunnen er ook op wijzen dat hoge SMF het potentieel heeft om een ​​toekomstige behandeling met antidepressiva te zijn.

Referentie: “Korte- en langetermijneffecten van 3,5–23,0 Tesla ultrahoge magnetische velden op het gedrag van muizen” door Md Hasanuzzaman Khan, Xinfeng Huang, Xiaofei Tian, ​​Changjie Ouyang, Dongmei Wang, Shuang Feng, Jutao Chen, Tian Xue, Jin Bao en Xin Zhang, 16 maart 2022, European Radiology.
DOI: 10.1007/s00330-022-08677-8

Deze studie werd ondersteund door het National Key Research & Development Program van het Ministerie van Wetenschap en Technologie, de National Natural Science Foundation of China, het President’s Fund van Hefei Institutes of Physical Science, enz.#Wetenschappers #ontdekken #dat #sterke #magnetische #velden #angst #depressie #kunnen #verlichten

Leave a Comment

Your email address will not be published.