Box Office: ‘DC League of Super-Pets’ debuteert op eerste plaats met zachte $ 23 miljoen

“DC League of Super-Pets”, een geanimeerd avontuur over de viervoetige vrienden van legendarische superhelden, opende op de eerste plaats aan de binnenlandse kassa met $ 23 miljoen uit 4.313 theaters.

Hoewel de Warner Bros.-film genoeg kaartjes verkocht om Jordan Peele’s “Nope” van de troon te stoten in de Noord-Amerikaanse hitlijsten, is het een middelmatige start gezien het prijskaartje van $ 90 miljoen aan de film. Natuurlijk, het Legioen van Super-Pets is niet zo herkenbaar als Superman, Aquaman of zijn andere Justice League-bezitters, maar “DC League of Super-Pets” had iets meer kunnen resoneren met het publiek gezien de band met DC Comics en zijn hoge -wattage stem uitgebracht in Dwayne Johnson en Kevin Hart.

“DC League of Super-Pets” maakte niet veel goeds aan de internationale box office, waar het uit 63 markten werd gelanceerd tot $ 18,4 miljoen. In totaal heeft de film wereldwijd 41,4 miljoen dollar opgebracht.

In pandemische tijden is “DC League of Super-Pets” nog zo’n kindvriendelijke film die moeite heeft om indruk te maken in zijn kassadebuut. Films gericht op ouders met jonge kinderen waren een allegaartje, wat zorgwekkend is omdat het gezinspubliek altijd een betrouwbare bron van inkomsten was vóór de COVID-19-pandemie.

Wat de inkomsten van het openingsweekend betreft, kwam “DC League of Super-Pets” achter Pixar’s “Lightyear”, dat debuteerde op $ 51 miljoen, en Universal’s “Minions: The Rise of Gru”, dat opende met een sterke $ 107 miljoen. Maar de start valt in lijn met andere familiefilms uit de pandemie, zoals “The Bad Guys” ($ 23,9 miljoen), “Sing 2” ($ 22,3 miljoen) en Disney’s “Encanto” ($ 27 miljoen). Toch is het moeilijk voor te stellen dat in “DC League of Super-Pets” iemand bij Warner Bros. een feestelijk glas bubbels inschenkt; vorig jaar rond deze tijd ging de studio’s “Space Jam: A New Legacy” open voor $ 31 miljoen terwijl ze tegelijkertijd op HBO Max speelden.

Het helpt dat naast de positieve ontvangst van kaartkopers (het leverde een “A-” CinemaScore op), “DC League of Super-Pets” niet veel concurrentie in het verschiet heeft. Het heeft een duidelijke landingsbaan totdat Sony’s “Lyle Lyle Crocodile” op 7 oktober wordt geopend. Warner Bros. verwacht dat “DC League of Super-Pets” een lang leven zal genieten in de bioscoop voordat het een nieuw publiek (en misschien enkele terugkerende klanten) bereikt op HBO-Max.

“Dit is een matige opening volgens de normen van animatieseries”, zegt David A. Gross, die het filmadviesbureau Franchise Entertainment Research leidt. “Onlangs hebben verschillende animatiefilms hun looptijd verlengd tot zes weken, wat een gezonde binnenlandse veelvouden heeft opgeleverd.”

Hoewel verschillende animatiefilms langzamer zijn begonnen dan hun respectievelijke studio’s misschien hadden gewild, hebben velen veel uithoudingsvermogen getoond aan de kassa, zoals Gross opmerkt. “The Bad Guys” en “Encanto” eindigden bijvoorbeeld elk hun theatrale runs met $ 96 miljoen in Noord-Amerika. En “Sing 2” had bijzonder lange benen en tikte uit met $ 162 miljoen.

De andere nieuwe landelijke release van dit weekend, BJ Novaks op ware misdaad geïnspireerde duistere komedie ‘Vengeance’, brak nauwelijks de top 10. De R-rated Focus Features-film opende in lijn met de verwachtingen en haalde maar liefst $ 1,75 miljoen binnen uit 998 bioscopen.

De goed beoordeelde “Vengeance” sprak vooral het mannelijke publiek aan (mannen waren goed voor 55% van de kaartkopers). De film verdiende een “B+” CinemaScore. Novak, die ook het scenario schreef, portretteert een journalist en podcaster uit New York City die naar Texas reist om de dood te onderzoeken van een meisje met wie hij slechts terloops aan het daten was.

Ondanks de zo-zo start voor “DC League of Super-Pets”, gleed de kampioen “Nope” van afgelopen weekend naar de tweede plaats met $ 18,5 miljoen van 3.807 locaties, een daling van 58%. Tot dusver heeft de UFO-thriller – met in de hoofdrol Daniel Kaluuya en Keke Palmer – 80,5 miljoen dollar opgebracht in Noord-Amerika. “Nope” is nog niet geopend aan de internationale kassa.

Disney’s “Thor: Love and Thunder” nam de nummer 3 plek met $ 13,1 miljoen van 3.650 locaties in zijn vierde weekend in de theaters. Die kaartverkoop duwt het Marvel-avontuur voorbij $ 300 miljoen aan de binnenlandse kassa, met zijn huidige totaal van $ 301 miljoen. Internationaal heeft de vierde “Thor”-film een ​​brutowinst van $ 361 miljoen opgebracht, wat het wereldwijde totaal op $ 662 miljoen brengt.

“Minions: The Rise of Gru” belandde op de vierde plaats met $ 10,8 miljoen uit 3.578 bioscopen en, ondanks de opening in theaters vijf weken geleden, heeft het waarschijnlijk wat zaken weggenomen van “DC League of Super-Pets” in het proces. De nieuwste spin-off van “Despicable Me” was een van de weinige kindvriendelijke succesverhalen aan de pandemische kassa, met een kaartverkoop van $ 320 miljoen in Noord-Amerika en $ 710 miljoen wereldwijd.

Paramount’s “Top Gun: Maverick” rondde de top vijf af met $ 8,2 miljoen in het 10e weekend van release. Na twee maanden op het grote scherm, heeft Tom Cruise’s blockbuster-vervolg een brutowinst van $ 650 miljoen aan de binnenlandse kassa, terwijl het erin slaagde om in de top vijf van weekendhitlijsten te blijven sinds Memorial Day-weekend.

Binnenkort zal “Maverick” “Titanic” ($ 659 miljoen) en “Jurassic World” ($ 653 miljoen) overtreffen om de zevende meest winstgevende film in de geschiedenis van de binnenlandse kassa te worden. Met nog eens $671 miljoen van een buitenlands publiek, heeft “Top Gun: Maverick” tot nu toe een gigantische $1,3 miljard opgehaald.

Op de zesde en zevende plaats staan ​​Sony’s “Where the Crawdads Sing” ($ 7,5 miljoen van 3.526 locaties in het derde weekend, $ 53,5 miljoen tot nu toe) en Baz Luhrmann’s muzikale biopic “Elvis” ($ 5,8 miljoen van 2.901 locaties in het zesde weekend, $ 129 miljoen tot nu toe) hebben stilletjes meegeholpen in theaters. Beide vertegenwoordigen overwinningen door tegenprogrammering tijdens het kaskrakerseizoen van de zomer.

Elders heeft A24’s multiversum-avontuur “Everything Everywhere All at Once” een belangrijke mijlpaal in de kassa behaald, met een wereldwijde kaartverkoop van $ 100 miljoen. Het is de eerste A24-film die die box office-benchmark haalt. De film, die dit weekend opnieuw werd uitgebracht in de binnenlandse theaters, is een slaaphit geworden en verdiende $ 68,9 miljoen in de Verenigde Staten en nog eens $ 31,1 miljoen internationaal.

Aan de speciale kassa bracht Lena Dunham’s polariserende coming-of-age-verhaal “Sharp Stick” $ 18.000 op van twee theaters – wat zich vertaalt naar $ 9.000 per locatie. Dunham schreef en regisseerde de film, die draait om een ​​26-jarige vrouw die sociaal en seksueel onvolgroeid is nadat ze als tiener een hysterectomie heeft ondergaan. Utopia brengt de film uit, die vanaf 5 augustus landelijk wordt uitgebreid.

Een andere indietitel, IFC Films en Shudder’s “Resurrection”, bracht $ 92.700 op van 97 locaties – gemiddeld $ 955 per theater. “Resurrection” wordt gelanceerd op video-on-demand op vrijdag 5 augustus en zal de hele zomer in de bioscoop te zien zijn.

In deze psychologische thriller, geschreven en geregisseerd door Andrew Semans, speelt Rebecca Hall de hoofdrol als een vrouw wiens zorgvuldig opgebouwde leven op zijn kop wordt gezet wanneer een ongewenste schaduw uit haar verleden terugkeert. De film ging in première op het Sundance Film Festival en kreeg positieve recensies, en de meeste lof was gericht op het optreden van Hall. In de recensie van Vulture waarschuwt criticus Bilge Ebiri: “Veel succes met slapen na het zien van ‘Resurrection’.#Box #Office #League #SuperPets #debuteert #eerste #plaats #met #zachte #miljoen

Leave a Comment

Your email address will not be published.