Intel’s ‘onvergeeflijke’ winst laat zien dat het zijn eigen resultaten niet kan voorspellen, zegt analist

Dit is geen beleggingsadvies. De auteur heeft geen positie in een van de genoemde aandelen. Wccftech.com heeft een openbaarmakings- en ethisch beleid.

Nadat het eerder deze week zijn winstrapport voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2022 had uitgebracht, is chipmaker Intel Corporation het onderwerp van een aantal harde analistenverslaggeving van een groot aantal Wall Street-bedrijven. Intel’s laatste inkomsten zagen de omzet en het netto-inkomen van het bedrijf jaarlijks met respectievelijk 22% en 109% dalen, waarbij het management de lage inkomsten toeschreef aan de huidige economische neergang en het nettoverlies aan hoge kapitaaluitgaven, omdat het ernaar uitziet het leiderschap op het gebied van chipproductieprocestechnologie te herwinnen en vestigt zich op een solide basis in de contractchipproductie-industrie.

Na de winst verlaagden Wall Street-analisten vrijwel unaniem de koersdoelen van Intel en plaatsten opmerkingen met een verscheidenheid aan kritiek. Een daarvan kwam uit Northland, die verbaasd was over Intel’s schijnbare onvoorbereidheid voor het tegenvallende winstrapport

Intel had de resultaten van het tweede kwartaal moeten bekendmaken, zegt Northland-analist

Ten minste zeven Wall Street-analisten die verslag doen van de halfgeleiderindustrie, hebben de aandelenkoers van Intel verlaagd op de dag nadat het winstrapport over het tweede kwartaal van 2022 werd gepubliceerd. De laagste hiervan kwam van Rosenblatt, dat zijn koersdoel met $ 10 verlaagde tot $ 30, de winst een “regelrechte ramp” noemde en zich ook afvroeg waarom de resultaten niet vooraf waren aangekondigd. De analist waarschuwde ook dat Intel’s datacentermarkt de komende jaren zal lijden.

Het op een na laagste koersdoel kwam van het onderzoeksbureau Susquehanna, dat het van $ 40 verlaagde naar $ 33 en verklaarde dat ondanks de wens om te geloven dat het winstrapport een eenmalig evenement was, er aanhoudende problemen zijn met Intel’s bedrijfsmodel die jarenlang voorzichtigheid verdienen komen. Deze omvatten de groeiende populariteit van op Arm gebaseerde datacenterprocessors, AMD’s snelle opkomst in de personal computing-ruimte en zware kapitaaluitgaven die de netto-inkomsten zullen blijven deuken tegen de achtergrond van de risico’s van recessie op de personal computing-markt.

Een uitsplitsing van Intel’s omzet en bedrijfsresultaat voor het tweede kwartaal van 2022 (2e kwartaal 2022). Afbeelding: Intel Corporation

Northland-analist Gus Richard heeft vandaag het hoogste koersdoel voor het bedrijf in onze steekproef, aangezien hij het verlaagde van een eerdere $ 62 naar een meer bescheiden $ 55. In zijn opmerkingen nam Richard het bedrijf echter onder de loep omdat hij verklaarde dat het winstrapport onvergeeflijk was. De analist voegde eraan toe dat het onvergeeflijke winstrapport twijfelt aan het vermogen van het bedrijf om met zijn investeerdersrelaties om te gaan en aantoont dat Intel misschien niet in staat is om zijn resultaten van tevoren te voorspellen, omdat het de inkomsten niet vooraf had aangekondigd.

Richard handhaafde echter een gematigde toon van optimisme voor het bedrijf, aangezien hij zei dat hij verwacht dat Q2 en Q3 het slechtste zullen zijn voor Intel en dat de resultaten niet verrassend zijn gezien de historische ommekeer die het bedrijf probeert te bewerkstelligen.

Jefferies voegde zich bij het koor, dat een basisscenario neerzette waarin Intel marktaandeel zou verliezen aan zowel NVIDIA als AMD op de pc-, server- en datacentermarkten. Voor de positieve kanten merkte het onderzoeksbureau op dat een fabelloos model, de uitvoering van procestechnologie en een mogelijke verkeerde uitvoering van AMD het bedrijf nieuw leven kunnen inblazen. Op de lange termijn schetste Jefferies dat de groeiende verschuiving naar Arm een ​​aanzienlijke bedreiging vormt voor Intel, en dat naar zijn mening de beste langetermijnstrategie voor Intel zal zijn om over te schakelen naar een fabelloos model via een joint venture met de Taiwan Semiconductor Manufacturing Bedrijf (TSMC). In een dergelijk scenario zou Intel het meest geschikt zijn om de kapitaaluitgaven te splitsen met de Amerikaanse overheid en TSMC, en om gezamenlijke gieterijdiensten aan te bieden.#Intels #onvergeeflijke #winst #laat #zien #dat #het #zijn #eigen #resultaten #niet #kan #voorspellen #zegt #analist

Leave a Comment

Your email address will not be published.