Official Site Of NASCAR

Verizon 200 bij The Brickyard

Tyler Reddick scoort overwerkzege op Indianapolis Road Course

SPEEDWAY, Ind. – De NASCAR Cup Series heeft een nieuwe veroveraar van het wegparcours.

Tyler Reddick overleefde een wilde overwerkstrijd tegen Ross Chastain – die, naar later bleek, de straf had gekregen voor het voltooien van de eerste bocht – om de Verizon 200 van zondag op de Brickyard te winnen.

Reddick’s overwinning in de NASCAR Cup Series op de 2,439 mijl lange, 14-turn Indianapolis Motor Speedway Road Course was zijn tweede deze maand, de tweede in zijn carrière en zijn tweede op een wegcursus.

MEER: Officiële resultaten | At-track foto’s

Er was één fundamenteel verschil tussen de overwinning van Reddick op de Brickyard en zijn overwinning op 3 juli op Road America. Tussen de twee triomfen door kondigde Reddick aan dat hij Richard Childress Racing na het seizoen 2023 zou verlaten voor 23XI Racing.

Maar Reddick bewees zondag dat kreupele eenden nog hard kunnen gaan.

“Nou, we weten gewoon waartoe we in staat zijn, en dat hebben we gedaan op Road America”, zei Reddick, die zondag een race-high 38 ronden leidde. “Zeker, (de aankondiging) was een kleine hobbel in de weg, maar we gingen naar buiten en wonnen een race fair and square een paar weken geleden, en als we niets veranderen, blijven we heel, heel hard werken, we vinden een weg terug naar Victory Lane.

“Ik ben gewoon heel blij dat ik het hier in Indianapolis kan doen. Dit is een heel speciale plek om te racen, en heel enthousiast om hier binnenkort de stenen te kussen en erg opgewonden dat we (sponsor) 3CHI hun overwinning in hun geboortestad hebben bezorgd. ”

Nadat een melee met meerdere auto’s in bocht 1 de race naar overuren stuurde en de hoop van Chase Elliott, die in ronde 80 als tweede was herstart naast Reddick, deed rijzen, ging Reddick naast AJ Allmendinger in de rij staan ​​voor de herstart van de overuren.

Chastain eindigde als vijfde in ronde 85, stuurde wijd bij de herstart en koos voor de toegangsweg om de hoek. Hij keerde terug naar de baan nadat hij de leiding had verwisseld met Reddick gedurende de eerste ronde van de verlenging.

Reddick was geschokt toen hij Chastains onorthodoxe strategie zag.

“Ik had zoiets van ‘Uh-oh’,” zei Reddick. “Maar dat was een scenario waarover gesproken was. Als je een fles krijgt, wat doe je dan? Neem de toegangsweg. Ik kon niet geloven dat hij me voor was. Ik wachtte een beetje af of hij een straf zou krijgen, want ik wilde hem niet uit de weg ruimen en zijn race erger maken dan hij was.

“Ja, daar was ik echt door verrast, maar hé, het is gelukt. Petje af voor Ross dat hij dat heeft geprobeerd, maar ik ben blij dat het uiteindelijk niet is gelukt, want dan zou ik behoorlijk pissig zijn geweest.”

NASCAR fronste zijn wenkbrauwen bij de kunstgreep van Chastain en beoordeelde een straf van 30 seconden die hem naar de 27e plaats bracht aan de finish, waardoor de Daytona 500-winnaar Austin Cindric naar de tweede plaats kwam.

“Gewoon proberen om niet in de chaos daar in bocht 1 te zijn,” zei Chastain. ‘Ik dacht dat we vier wijd waren en niet verder naar rechts konden, en besloot de NASCAR-toegangsstrook daar te nemen.

“Gewoon pure reactie daar, voor onze Worldwide Express Chevy. Ik nam het in de praktijk bij het verlaten, overschrijding van bocht 1. … Ja, ik wilde gewoon niet geraakt worden en fuseerde terug op waar ik fuseerde.

Harrison Burton werd derde, gevolgd door Todd Gilliland en Bubba Wallace. De resultaten waren de beste in hun carrière voor Burton en Gilliland, en met Cindric was het de eerste keer sinds 1994 op Pocono dat drie rookies in de top vijf eindigden in een bekerrace.

(De drie rookies bij Pocono waren Joe Nemechek en Jeff Burton en Ward Burton, respectievelijk Harrison Burton’s vader en oom.)

Ondanks een groot aantal vroege spins, kwam de eerste waarschuwing voor een ongeval in de race van zondag pas in ronde 62, en het was de basis voor de chaos die volgde.

Na pitstops met groene vlag had Reddick een voorsprong van meer dan drie seconden op Christopher Bell opgebouwd toen de Chevrolet van Kyle Larson uit de hand in bocht 1 raasde en de Chevy van Ty Dillon verblindde met een botschokkende impact.

De resulterende voorzichtigheid verstevigde het veld en zorgde voor een herstart in ronde 65 met Reddick aan de leiding en Bell naast hem in de buitenste baan en Ryan Blaney als derde.

De buitenste rijstrook bij die herstart en de twee die volgden, bleken een gruwel voor de coureurs die als tweede reden. Bell werd terug geschud bij de herstart van ronde 65 en veroorzaakte uiteindelijk de vierde waarschuwing met een kapotte rechtervoorband die puin op de baan verspreidde.

Elliott, die Reddick volgde voor die gele, spinde in een drie-brede sandwich in bocht 1 met Blaney en William Byron bij de herstart van Lap 80. En de verdedigende racewinnaar AJ Allmendinger, die zijn Chevrolet met nr. 16 naar de tweede plaats had gereden ondanks een defect koelpak, werd bij de herstart van de verlenging gedwongen wijd en zakte naar de zevende plaats aan de finish.

Blaney was ook het slachtoffer van de laatste herstart, spinde in bocht 1 en eindigde als 26e nadat hij het grootste deel van de middag in de top vijf had doorgebracht en 17 ronden leidde, en eindigde op de tweede plaats met Bell. Dat ongeluk kostte Blaney de kans om meer afstand te scheppen in het klassement tussen hem en Martin Truex Jr.

Blaney en Truex staan ​​respectievelijk 15e en 16e in het Playoff-klassement met nog vier races te gaan in het reguliere seizoen. Na de race van zondag leidt Blaney Truex met 25 punten.

OPMERKING: De inspectie na de race is zonder problemen voltooid, wat bevestigt dat Tyler Reddick de winnaar is van de race van zondag op de Indianapolis Motor Speedway Road Course.

#Verizon #bij #Brickyard

Leave a Comment

Your email address will not be published.