J-Hope Rolling Stone Interview Lollapalooza 2022

J-Hope praat over ‘betekenisvol moment’ waarmee Lolla headliner wordt

Het is de dag voor J-Hope’s hoofdact op Lollapalooza, en als hij nerveus was, was dat niet te zien. Ontspannen in een nonchalante Balenciaga-pasvorm, glimlachte hij terwijl hij terugkeek op dit historische moment. Zondag werd hij de eerste Zuid-Koreaanse artiest die headliner was op een groot Amerikaans muziekfestival en tegelijkertijd zijn solo-livedebuut maakte.

Ondanks zijn kille houding heeft hij deze nacht onvermoeibaar gewerkt en zijn verwachtingen zijn hooggespannen. “Het is eigenlijk een enorme uitdaging voor mij als artiest J-Hope. Het is een heel belangrijk momentum om gewoon vooruit te gaan”, vertelt hij Rollende steen backstage via een vertaler in een afgesloten enclave in het kunstenaarsgebied. “Dus ik moest me echt heel hard voorbereiden, omdat het een heel betekenisvol moment is en een belangrijk onderdeel van mijn kunstenaarschap. Na dit optreden ga ik misschien veel voelen. Ik weet zeker dat het mij als artiest gaat helpen om de volgende stap te zetten.”

Het voorbereidende werk omvatte diepe duiken in het perfectioneren van zijn live levering van de eerste twee singles (“More” en “Arson”) van zijn eerste soloalbum, Jack in the Box, en het zijn de nummers waarvan hij zegt dat hij het meest opgewonden is om voor de eerste keer op te treden. “Het zijn ook nummers met stijlen die ik nog niet eerder heb uitgevoerd”, legt hij uit. “Dus ik heb veel geoefend omdat het nogal moeilijke nummers zijn om live te doen.”

De singles, zegt hij, vergen veel energie, en hij besteedde er veel tijd aan in de repetities. “Ik moet deze nummers alleen uitvoeren op basis van mijn stem en vibe. Niet het gebruikelijke wapen dat ik heb, namelijk dansen”, voegt hij eraan toe. “Dus in die zin heb ik me veel gefocust op die twee lead-singles die heel belangrijk voor me zijn.”

Solo gaan betekende ook repetities zonder zijn zes andere BTS-bandleden. De ervaring is “eenzaam”, lacht hij. “Ik mis mijn leden.” Maar dat bood ook goede uitdagingen – fysiek, energetisch en mentaal – na de afgelopen 10 jaar in groepsverband te hebben gewerkt. “[It’s] heel uitdagend, maar ook heel leuk. Dus eigenlijk vind ik het heel positief om nieuwe uitdagingen aan te gaan, [which] gaan mij echt helpen als persoon. Dus ik geniet eigenlijk van het hele proces. Elk moment is erg leuk en heel nieuw en het geeft me het gevoel dat ik terug ben in de tijd van weleer.”

Met Jack in the Box, J-Hope is het eerste lid van BTS dat een solo-album uitbrengt – en het is echt solo, zonder functies. “Ik heb het hele album gevuld met alleen mijn stem. Dus ik heb dit album gemaakt zodat ik mezelf kan bewijzen, weet je? Ik wilde mensen laten zien dat dit de muziek is die ik maak. Dit is de vibe die ik heb. Ik wilde veel andere artiesten mijn muziek laten horen; dat ik de artiesten wil laten weten dat ‘Oh, J-Hope dit soort muziek maakt’”, zegt hij. “Ik kijk uit naar een samenwerking, dus misschien kan ik een hele toffe en geweldige samenwerking aangaan met andere artiesten. Er staat nog niets vast, maar het is gewoon mijn gedurfde ambitie. Ik sta open voor dit soort toekomstplannen. Als ik een volgende samenwerking doe, zal het waarschijnlijk mijn ultieme wapen laten zien, namelijk dansen.”

Het is nog maar een paar weken geleden Jack in the Box arriveerde, maar J-Hope heeft al een groot feestoptreden achter de rug en heeft tijd gehad om na te denken over enkele geleerde lessen.

Het belangrijkste is dat ik me realiseer dat het een enorme uitdaging was om deze enorme taak op me te nemen om te doen wat ik op dit moment wilde doen. Als ik terugkijk, denk ik dat ik me realiseerde dat als het niet voor nu was, ik dit album niet had kunnen uitbrengen”, zegt hij. “Dus ik denk dat dat zelf een grote mijlpaal is in mijn muzikale reis. Dus eigenlijk begin ik na dit album langzaamaan de richting te bepalen waar mijn muziek naartoe moet. Ik leerde dat ik misschien een beetje arrogant was, misschien een beetje tekortschoot en dat ik een beetje onervaren was. Maar ik heb zoveel geleerd door dit album. In die zin denk ik dat dit album heel, heel veel voor mij betekent.”#JHope #praat #betekenisvol #moment #waarmee #Lolla #headliner #wordt

Leave a Comment

Your email address will not be published.