Flair voor dramatisch: Ric gaat als winnaar uit de strijd in finale

NASHVILLE, Tennessee — Ric Flair deed zijn handelsmerk. Hij leidde de menigte in het zingen van “Woo!” De legendarische professionele worstelaar bloedde zelfs, de kleur rood doordrenkte zijn gezicht en herkenbaar wit haar zoals het zou hebben in de jaren 70 of 80.

En passend eindigde Flair’s laatste worstelwedstrijd zondagavond hier in een uitverkocht Gemeentelijk Auditorium met de figuur-vier-leglock, de laatste zet die synoniem is met ‘The Nature Boy’. Flair, 73, was natuurlijk de winnaar in een tag team match samen met partner en schoonzoon Andrade El Idolo tegen het team van Jay Lethal en Jeff Jarrett. De opkomst was bijna 10.000, per omroepaanbieder Fite TV.

Flair was duidelijk uitgeput aan het einde van zijn eerste wedstrijd sinds 2011, maar hij was tegen het einde gezond genoeg om op eigen kracht naar buiten te lopen en een interview te doen met de oude worstelzender Tony Schiavone. Na de wedstrijd werd Flair uit de ring geholpen en begroette hij zijn familie op de eerste rij, evenals pro-worstelende beroemdheden The Undertaker, Bret Hart en Mick Foley.

“Ik had hier een van mijn beste wedstrijden uit mijn carrière met Ricky Steamboat”, zei Flair. “Mijn hele familie is hier. We maakten grappen over dat ik vijf keer getrouwd was. Alle kinderen zijn hier. Eén vrouw, maar al mijn kleindochters. Mijn vrienden zijn hier. Ik zweer bij God, jongens. Als ik niet genoeg had druk op mij vanavond, f*ing Kid Rock liep vanavond de kleedkamer binnen.”

De slopende wedstrijd duurde bijna 30 minuten en hoewel het duidelijk was dat Flair niet dezelfde man was die het professionele worstelen in de jaren ’70, ’80 en ’90 overstegen en Andrade, Lethal en Jarrett het grootste deel van de keiharde bewegingen deden, Flair kon zijn eigen gewicht in de gaten houden. Hij landde karbonades en stoten, zijn ezel trapte een lage slag en nam zelfs een verticale suplex van Lethal, met wie hij voor deze wedstrijd trainde om ringklaar te worden.

Het einde kwam toen Jarrett, een legende op zich die optrad in zijn geboorteplaats, per ongeluk zijn kenmerkende gitaarschot op Lethal landde toen Andrade Flair wegtrok. Flairs andere schoonzoon en de promotor van de kaart, Conrad Thompson, gooiden Andrade een paar boksbeugels vanaf de eerste rij, die Andrade aan Flair gaf. Flair landde een boksbeugel op Jarrett en zette hem vervolgens in de viervoeter om de wedstrijd te beëindigen.

“Deze wedstrijd is de belangrijkste van mijn carrière”, zegt Andrade, een AEW-ster die getrouwd is met Flairs dochter en de opvallende WWE Charlotte. “… Dit is ongelooflijk. Ik heb hier niet eens woorden voor. [Flair] voelt zich beter dan jongens van 20 jaar oud. Hij is een inspiratie voor mij.”

Flair is een voormalig 16-voudig wereldkampioen en een tweevoudig WWE Hall of Famer. Hij is een van de grootste worstelaars in de geschiedenis van het bedrijf, en zijn sterrendom is overgegaan in de mainstream, zelfs in de huidige tijd. Flair is te zien geweest in verschillende muziekvideo’s van hiphopartiesten, waaronder een lied dat in 2017 door Offset over hem werd geschreven. Hij was de leider van de invloedrijke Four Horsemen-factie en zijn wedstrijden en werk op de microfoon zijn iconisch. Veel van zijn slogans — en natuurlijk de klassieke “Woo!” — worden vandaag nog steeds herhaald.

Flair’s stijl en branie – compleet met dure pakken, met diamanten ingelegde gewaden, opvallende sieraden en schoenen van krokodillenleer – zijn tot ver buiten de worstelwereld nagevolgd.

Flair droeg zondagavond een gewaad dat werd geschat op bijna $ 40.000 naar de ring. Maar dat is waar de glitter eindigde en de dingen meer naar beneden en vuil werden. Halverwege de wedstrijd bracht Flair een scheermesje op zijn voorhoofd om bloedingen te veroorzaken, een pro-worsteltechniek om intensiteit aan een wedstrijd toe te voegen. Lethal zei dat Flair dat deed, zijn grootste zorg was, vanwege de onvoorspelbaarheid van hoe een zevenjarige Flair zou reageren op een snee.

“Dat is de onbekende variabiliteit”, zei Lethal, die ook worstelt voor AEW. “Ik haat het om te veel weg te geven in het worstelen, maar Ric, hij houdt van lopen en praten. Er is niet veel gepland. Maar ik kan voorspellen hoe veel van de bewegingen zullen gaan. Het enige wat ik niet kan voorzien is hoeveel hij zal bloeden, is het beheersbaar? Was het te veel? Het was uit onze handen.”

Jarrett was emotioneel na de wedstrijd en zei dat het “overweldigend” was.

“Het is zijn laatste”, zei de 55-jarige Jarrett, een WWE Hall of Famer die als executive in WWE werkt. “Als er iets misgaat, ligt het aan mij. Het is aan anderen. Ik ben zo verdomd blij voor Ric, ik weet niet wat ik moet zeggen. … Als toeschouwer keken jullie ernaar en gingen vanavond naar huis. Toen je doet mee, het is een heel ander niveau van druk waar ik nog nooit onder heb gestaan.”

Een verdomde Flair werd door Andrade de helling op geholpen. Lethal, die in verhaallijn een vijand was geweest, kwam naar buiten en hij en Flair vielen in een lange omhelzing. Flair had ongelooflijk veel waardering – en vertrouwen – gehad voor Lethal om hem ringklaar te maken voor zijn laatste wedstrijd.

“Ik zei: ‘Ik hou van je, jij bent de verdomde man, ik probeer te zijn zoals jij als ik groot ben, want je bent geweldig. Jij ‘ben de grootste worstelaar in de verdomde wereld’, ‘zei Lethal. “Hij begint te huilen en zegt: ‘Dank je wel. Heel erg bedankt.'”

#Flair #voor #dramatisch #Ric #gaat #als #winnaar #uit #strijd #finale

Leave a Comment

Your email address will not be published.