Wetenschappers ontdekten een drie meter hoge stapel mammoetbotten die toebehoorden aan een volwassen vrouwtje en haar kalf.  95 procent van de botten was echter van de volwassene

Mensen vestigden zich 17.000 jaar eerder in Noord-Amerika dan eerder werd aangenomen, blijkt uit onderzoek

Botten van een volwassen mammoet en haar kalf zijn ontdekt op een 37.000 jaar oude slagerij in New Mexico, wat suggereert dat mensen zich 17.000 jaar in Noord-Amerika vestigden dan eerder werd aangenomen.

Een team van wetenschappers, geleid door de Universiteit van Texas in Austin, heeft collageen uit de botten gehaald, waardoor ze de vaste leeftijd van 36.250 tot 38.900 jaar oud konden dateren.

De botten werden ontdekt in een stapel van drie meter hoog, waarvan 95 procent van de volwassene was, en vertoonden slachtsporen en breuken door een botte krachtinslag

De ontdekking draagt ​​bij aan het groeiende bewijs dat er samenlevingen waren voordat mensen zo’n 20.000 jaar geleden de Beringstraat-landbrug overstaken. De brug, ook wel Beringia genoemd, verbond Siberië en Alaska tijdens de laatste ijstijd, en liet mensen toe vanuit Azië naar Noord-Amerika te komen.

Timothy Rowe, hoofdauteur van de studie, vertelde DailyMail.com dat de oude mensen waarschijnlijk uit Azië kwamen, maar of ze een kust- of landroute naar Amerika namen, blijft een open vraag. Een afzonderlijke studie in 2021 wees uit dat enkele van de eerste Amerikanen de Beringzee overstaken in waterfietsen en stopten langs een keten van eilanden die tijdens de laatste ijstijd boven het oppervlak lagen.

Eerdere studies hebben overblijfselen opgeleverd van oude mensen van 20.000 jaar geleden en andere artefacten die suggereren dat er mensen in het gebied waren vóór Clovis – degenen die de landbrug overstaken. De mammoetbotten zijn echter het vroegste bewijs dat tot nu toe is gevonden.

Scroll naar beneden voor video

Wetenschappers ontdekten een drie meter hoge stapel mammoetbotten die toebehoorden aan een volwassen vrouwtje en haar kalf. 95 procent van de botten was echter van de volwassene

Rowe zei in een verklaring: ‘Het is geen charismatische site met een prachtig skelet op zijn kant. Het is allemaal kapot. Maar dat is het verhaal.’

De ontdekking werd ook gedaan in de achtertuin van Rowe. Zijn buurman zag een slagtand uit de grond steken en hij riep snel een team in om te helpen met de opgravingen.

Nadat het meeste vuil was verwijderd, werd de slachtplaats in de open lucht onthuld die verschillende gebieden omvat die worden gescheiden door muren van steen en klei.

De mammoetbotten, zowel het volwassen als het kalf, werden gevonden in een stapel met het volwassen hoofd en de slagtanden erop.

De botten werden ontdekt op een slachtplaats in de open lucht met aparte ruimtes die waren afgesloten door muren.

De botten werden ontdekt op een slachtplaats in de open lucht met aparte ruimtes die waren afgesloten door muren.

De mammoetbotten vertoonden slachtsporen en breuken door botte krachtinslag

De mammoetbotten vertoonden slachtsporen en breuken door botte krachtinslag

De meeste overblijfselen in de hoop behoorden toe aan de volwassene, waaronder 44 gebroken schedelfragmenten en intacte tweede kies rechtsboven en 12 geïsoleerde tandplaten, 25 ribben die in 52 fragmenten waren gebroken, 3 wervels en 15 wervelfragmenten, 32 percussie-botsvlokken , 9 ‘vlinderfragmenten’, 20 niet-identificeerbare botfragmenten en 267 zakjes kleine ‘botresten’.

Afgebeeld is een illustratie van hoe de volwassen mammoet eruit zag

Afgebeeld is een illustratie van hoe de volwassen mammoet eruit zag

‘Het gezicht van de volwassene (slagtanden, premaxillae en gedeeltelijke maxillae) is het grootste, zwaarste element dat aanwezig is en werd bovenop de botstapel geplaatst’, leest de studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Ecology and Evolution.

‘Het werd van de schedel bij de neusgaten afgescheurd, en de maxillaire longblaasjes zijn gebroken en leeg.

‘Het kalf wordt vertegenwoordigd door een gedeeltelijke linker bovenkaak en dentary met intacte gebitten, drie geïsoleerde tandplaten, linker tibia diafyse en 10 ribfragmenten.’

De studie merkt ook op dat de scheiding van de gezichtsbeenderen van de volwassene van de schedel werd veroorzaakt door ‘de meest diepgaande schedelbreuk’.

Voordat de mammoetbotten werden gevonden, was het een 20.000 jaar oude begrafenis in Montana, het oudste bewijs dat mensen zich in Noord-Amerika vestigden.

De ontdekking draagt ​​bij aan het groeiende bewijs dat er samenlevingen waren voordat mensen zo'n 20.000 jaar geleden de Beringstraat-landbrug overstaken.  Afgebeeld is een kaart die laat zien hoe de landbrug ooit de twee continenten met elkaar verbond

De ontdekking draagt ​​bij aan het groeiende bewijs dat er samenlevingen waren voordat mensen zo’n 20.000 jaar geleden de Beringstraat-landbrug overstaken. Afgebeeld is een kaart die laat zien hoe de landbrug ooit de twee continenten met elkaar verbond

De studie merkt ook op dat de scheiding van de gezichtsbeenderen van de volwassene van de schedel werd veroorzaakt door 'de meest diepgaande schedelbreuk'.  Afgebeeld zijn de gezichtsbeenderen van het dier met breuken door botte krachtinslag

De studie merkt ook op dat de scheiding van de gezichtsbeenderen van de volwassene van de schedel werd veroorzaakt door ‘de meest diepgaande schedelbreuk’. Afgebeeld zijn de gezichtsbeenderen van het dier met breuken door botte krachtinslag

In 1968 ontdekten bouwvakkers oude gereedschappen en de overblijfselen van een jong kind op de locatie.

Het is het oudste genoom dat ooit is teruggevonden in de Nieuwe Wereld, en artefacten die bij het lichaam zijn gevonden, laten zien dat de jongen deel uitmaakte van de Clovis-cultuur die over de Beringstraat-landbrug kwam.

Het zogenaamde Anzick-skelet werd gevonden met ongeveer 125 artefacten, waaronder Clovis gecanneleerde speerpunten en gereedschappen gemaakt van gewei, en bedekt met rode oker, een soort mineraal.

Eske Willerslev van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken, die de studie leidde, zei in een verklaring: ‘De familie van de Clovis-jongen is de directe voorouder van naar schatting 80% van alle hedendaagse indianen.

‘Hoewel de Clovis-cultuur is verdwenen, leven de mensen vandaag nog.’

#Mensen #vestigden #zich #jaar #eerder #NoordAmerika #dan #eerder #werd #aangenomen #blijkt #uit #onderzoek

Leave a Comment

Your email address will not be published.