The GOES-17 satellite captured images of an umbrella cloud generated by the underwater eruption of the Hunga Tonga-Hunga Ha’apai volcano on Jan. 15, 2022. Crescent-shaped bow shock waves and numerous lighting strikes are also visible.

De uitbarsting van Tonga injecteerde zoveel water in de atmosfeer van de aarde dat het de ozonlaag zou kunnen verzwakken

De GOES-17-satelliet maakte beelden van een parapluwolk die werd gegenereerd door de onderwateruitbarsting van de Hunga Tonga-Hunga Ha’apai-vulkaan op 15 januari 2022. Krediet: NASA Earth Observatory-afbeelding door Joshua Stevens met GOES-afbeeldingen met dank aan NOAA en NESDIS

(opent in nieuw tabblad)

Toen in januari een onderwatervulkaan in Tonga uitbarstte, braakte het meer uit dan as en vulkanische gassen; het spuwde ook 58.000 olympische zwembaden aan waterdamp in de atmosfeer van de aarde, vindt een nieuwe studie.

Deze waterdamp zou wel eens het meest destructieve deel van de… vulkaanuitbarsting omdat het potentieel zou kunnen verergeren opwarming van de aarde en leeg de ozon laag, volgens de studie.

#uitbarsting #van #Tonga #injecteerde #zoveel #water #atmosfeer #van #aarde #dat #het #ozonlaag #zou #kunnen #verzwakken

Leave a Comment

Your email address will not be published.