Lalieudorhynchus might have had a hippo-like lifestyle, spending much of its time in water.

Zoogdiervoorouder zag eruit als een mollige hagedis met een klein hoofd en had een nijlpaardachtige levensstijl

Een dier dat vóór de dinosauriërs leefde, zag eruit als een ronde hagedis met een heel klein hoofd en had een nijlpaardachtige semi-aquatische levensstijl, volgens fossielen die onlangs in Frankrijk zijn opgegraven.

Het amfibische dier, dat een voorheen onbekende soort en soort van zoogdiervoorouder vertegenwoordigt, gemeten ongeveer 12 voet (4 meter) lang, rapporteerden onderzoekers in het oktobernummer van het tijdschrift Palaeo Vertebrata, online gepubliceerd in juli. Ze noemden de nieuwe soort Lalieudorhynchus gandi; het leefde ongeveer 265 miljoen jaar geleden op de Pangea supercontinent, net voor het tijdperk van de dinosauriërs.

#Zoogdiervoorouder #zag #eruit #als #een #mollige #hagedis #met #een #klein #hoofd #een #nijlpaardachtige #levensstijl

Leave a Comment

Your email address will not be published.