Olie daalt als gevolg van bezorgdheid over de zwakke vraag van de Chinese fabrieksgegevens fan

SINGAPORE, 1 augustus (Reuters) – De olieprijzen daalden maandag, omdat zwakke productiegegevens uit China en Japan voor juli de vooruitzichten voor de vraag wogen, terwijl investeerders zich schrap zetten voor de vergadering van deze week van functionarissen van OPEC en andere topproducenten over aanbodaanpassingen.

Futures op ruwe Brent-olie daalden $ 1,19, of 1,1%, tot $ 102,78 per vat om 0212 GMT. US West Texas Intermediate ruwe olie stond op $ 97,19 per vat, een daling van $ 1,43 of 1,5%.

Nieuwe COVID-19-lockdowns maakten een einde aan een kort herstel dat in juni werd waargenomen voor fabrieksactiviteiten in China, ‘s werelds grootste importeur van ruwe olie. De Caixin/Markit manufacturing inkoopmanagersindex (PMI) daalde in juli van 51,7 naar 50,4 in juli, ruim onder de verwachtingen van analisten, zo blijkt uit gegevens op maandag. Lees verder

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

De Japanse productieactiviteit groeide in juli in het zwakste tempo in 10 maanden, zo bleek uit gegevens op maandag. Lees verder

“China’s tegenvallende PMI voor de productie is de belangrijkste factor die de olieprijzen vandaag drukt”, zei CMC Markets-analist Tina Teng.

“De gegevens laten een verrassende inkrimping van de economische activiteiten zien, wat suggereert dat het herstel van de op een na grootste economie ter wereld van de covid-lockdowns misschien niet zo positief is als eerder werd verwacht, wat de vraagvooruitzichten van de markten voor ruwe olie verduisterde.”

Brent en WTI sloten juli af met hun tweede opeenvolgende maandelijkse verliezen voor de eerste keer sinds 2020, aangezien de stijgende inflatie en hogere rentetarieven de vrees doen toenemen voor een recessie die de vraag naar brandstof zou uithollen.

ANZ-analisten zeiden dat de brandstofverkoop aan chauffeurs in Groot-Brittannië aan het afnemen was, terwijl de vraag naar benzine onder het vijfjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar bleef.

Als gevolg hiervan verlaagden analisten in een opiniepeiling van Reuters voor het eerst sinds april hun voorspelling voor 2022 van de gemiddelde Brent-prijs tot $ 105,75 per vat. Hun schatting voor WTI daalde tot $ 101,28. Lees verder

De Organisatie van Olie-exporterende Landen (OPEC) en bondgenoten, waaronder Rusland, een groep die bekend staat als OPEC+, zullen woensdag bijeenkomen om te beslissen over de output van september.

Twee van de acht OPEC+-bronnen in een Reuters-enquête zeiden dat een bescheiden verhoging voor september zou worden besproken tijdens de bijeenkomst van 3 augustus, terwijl de rest zei dat de productie waarschijnlijk stabiel zou blijven. Lees verder

De ontmoeting komt nadat de Amerikaanse president Joe Biden vorige maand Saoedi-Arabië bezocht.

“Hoewel het bezoek van president Biden aan Saoedi-Arabië geen onmiddellijke olieleveringen opleverde, geloven we dat het Koninkrijk zal reageren door de productie geleidelijk te blijven verhogen”, zei RBC Capital-analist Helima Croft in een notitie.

Begin augustus heeft OPEC+ de recordproductieverlagingen volledig ongedaan gemaakt sinds de COVID-19-pandemie in 2020 uitbrak.

De nieuwe secretaris-generaal van de groep, Haitham al-Ghais, herhaalde zondag dat het Russische lidmaatschap van de OPEC+ van vitaal belang is voor het welslagen van de overeenkomst, meldde de Koeweitse krant Alrai. Lees verder

Ondertussen bleef de Amerikaanse olieproductie stijgen, aangezien het aantal boorinstallaties in juli met 11 toenam, voor een record van de 23e maand op rij, zo blijkt uit gegevens van Baker Hughes.

Een breuk voor Brent-prijzen onder het belangrijkste ondersteuningsniveau van $ 102,68 zou kunnen leiden tot een daling in het bereik van $ 99,52 tot $ 101,26, zei technisch analist Wang Tao van Reuters.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Florence Tan; Bewerking door Kenneth Maxwell en Bradley Perrett

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

#Olie #daalt #als #gevolg #van #bezorgdheid #zwakke #vraag #van #Chinese #fabrieksgegevens #fan

Leave a Comment

Your email address will not be published.