In Wayne Rooney’s debuut stormt DC United terug voor een verbluffende overwinning

Opmerking

Minuten voordat de wedstrijd van DC United tegen Orlando City zondag begon, beklom Wayne Rooney de trap achter het zuidelijke doel van Audi Field en werd hij hartelijk ontvangen door een verzamelende menigte.

Het was vier jaar geleden dat hij als speler in Washington aankwam, maar tijdens deze tweede tour droeg hij de verantwoordelijkheid van een hoofdcoach die de taak had om een ​​team dat moeilijke tijden doormaakt te verjongen.

Wat in de daaropvolgende twee uur in mistige omstandigheden gebeurde, deed een deel van de magie herleven die Rooney als spits in 2018 en 2019 injecteerde. Terwijl hij naar een nieuwe nederlaag staarde, bracht United niet alleen de stand gelijk in de afnemende momenten, maar won het ook in de laatste seconden van stilstand tijd, 2-1.

Chris Durkin scoorde de gelijkmaker op een one-timer vanuit het hart van het strafschopgebied, waarna Taxi Fountas van 12 yards naar binnen schoot, wat leidde tot bedlam onder de 15.805 op Buzzard Point.

“Het seizoen moet nu beginnen”, zei Rooney, die drie weken geleden werd aangenomen, maar tot hij eind vorige week zijn werkvisum ontving, beperkt was tot een adviserende rol. “Karakter is een groot woord dat ik de afgelopen weken met het team heb gebruikt. We moeten een team zijn dat veel karakter en strijd en saamhorigheid toont.”

Na een vroege achterstand liet United (6-12-3) die kwaliteiten zien in een opzwepende tweede helft en won voor pas de tweede keer sinds begin mei.

“Dat is precies wat we nodig hadden”, zei verdediger Brendan Hines-Ike. “We moeten weten dat we wedstrijden kunnen winnen. Je verliest zoveel wedstrijden, je vergeet hoe het is om te winnen.”

Vrouwen in Engeland beëindigen 56-jarige droogte in voetbaltitel met EK-winst

Het doorzettingsvermogen van United wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Toen de eerste minuut van de blessuretijd verstreken was, schoot invaller Ola Kamara een linkszijdige voorzet naar Durkin voor een stijgende inspanning en zijn eerste doelpunt van het jaar.

“Toen we het doelpunt kregen”, zei Durkin, “duwden we nog steeds en wilden we nog een doelpunt maken.”

Martín Rodríguez, een invaller, serveerde een lange bal naar Kimarni Smith, een sub. Smith volleyed de bal vanaf de linkerkant in het midden van het strafschopgebied, waar Fountas het eenmalig in de rechterhoek schoot voor zijn elfde teamdoelpunt. Bijna vier weken geleden nam Fontas een hattrick op in Orlando.

“Ik ben er trots op dat de jongens geen genoegen hebben genomen met een gelijkspel”, zei kapitein Steven Birnbaum.

Als speler bedwelmde Rooney Orlando (8-9-6) met doelpunten, waaronder een 60-yarder, en een opmerkelijke tackle-assist-reeks die zijn plaats in de geschiedenis van United verstevigde. Als coach, met United dat roosterwijzigingen onderging en het team onderaan het klassement, had zijn invloed zondag grenzen.

Wat hij heeft bijgebracht, zeiden de spelers, is geloof en de vrijheid om zichzelf te uiten.

“Een belangrijk ding dat ik heb gezien in mijn onderzoek naar het team, is dat wanneer een speler een fout maakt, ze lijden en het echt moeilijk vinden om daarvan terug te komen”, zei Rooney. “Ik begrijp dat spelers fouten zullen maken – geen probleem. Ik wil dat ze dingen proberen. Ik wil dat ze de bal in de juiste gebieden riskeren. En als ze een fout maken en de bal weggeven, probeer het dan nog een keer. Dat is onderdeel van het spel. De spelers die vrijheid van geest geven en dat kunnen doen, begint een verschil te maken.”

Het begon niet goed. Orlando kwam in de negende minuut op voorsprong, de vijfde keer in zeven wedstrijden had United in het eerste kwartier een doelpunt tegen gekregen.

Na een DC-weggeefactie op het middenveld, gleed Alexandre Pato de bal voorwaarts naar Júnior Urso in de pas voor een one-timer vanuit de bovenhoek van het strafschopgebied. Met doelman Rafael Romo ver van zijn lijn, sloeg Urso het subtiel in de verre kant.

In de 28e minuut werd Romo betrapt terwijl hij naar voren stuwde met een lange bal, en te midden van een dolle strijd van zijn verdedigers om een ​​open net te dekken, miste Pato hoog. Tien minuten later miste Benji Michel van Orlando een open net.

De wedstrijd begon te slingeren met de ingang bij de rust van Rodríguez, een Chileense vleugelspeler die het vorige weekend debuteerde. Fountas kreeg in de 61e minuut een schitterende kans op de gelijkmaker, maar Pedro Gallese deed een sensationele beenspaarstand.

United bruiste van de energie en kansen, met als hoogtepunt de twee late treffers.

“Nu gaat het om consistentie,” zei Hines-Ike. “Kan DC United een reeks resultaten samenstellen? Of gaat het de laatste maanden terug naar dezelfde oude dezelfde oude? Dat pikken we niet meer.”

Dit is wat je nog meer moet weten over de overwinning van United:

Trinity Rodman scoort twee keer, maar Spirit’s overwinningsloze streak gaat door

Romo maakte zijn achtste start op rij en Jon Kempin was de gebruikelijke back-up, maar met de overname van David Ochoa van Real Salt Lake vorige week staat de pikorde op het punt te veranderen.

Ochoa, 21, is gepland om woensdag naar Charlotte te reizen en lijkt bijna zeker te beginnen. In dat geval zou Romo naar nummer 2 op de dieptegrafiek zakken.

Bill Hamid, de oude starter die in het laatste jaar van zijn contract zit, blijft een handblessure revalideren die op 30 juni moest worden geopereerd. Het oorspronkelijke tijdschema voor zijn terugkeer was twee tot drie maanden.

Estrada stopte weer met roster

Aanvaller Michael Estrada was een gezonde kras voor de tweede opeenvolgende wedstrijd, een teken dat United waarschijnlijk van plan is om zijn seizoenslange lening van de Mexicaanse club Toluca binnenkort te beëindigen. Het Ecuadoraanse nationale teamlid heeft vier goals en vier assists in 16 competitieduels (11 starts) maar heeft sinds 21 mei niet meer gescoord.

United heeft een optie om zijn contract na dit seizoen te kopen voor $ 5 miljoen. Door hem terug te brengen naar Toluca, zou de club ruimte op het seniorenrooster vrijmaken, inclusief een internationaal slot. …

Aanvaller Nigel Robertha, die in 14 wedstrijden (vijf starts) één doelpunt en drie assists heeft, werd eveneens bekrast. Hij heeft een contract tot 2023. …

Middenvelders Russell Canouse (beenblessure) en Ted Ku-DiPietro (niet-covid ziekteherstel) waren niet beschikbaar. Middenvelder Victor Palsson, vorige week overgenomen van de Duitse club Schalke, wacht op een werkvisum. …

Rooney’s debuut was niet de enige zondag. Ravel Morrison, een veel bereisde aanvallende middenvelder die voor Rooney speelde in Derby County, maakte 90 minuten.

Na zes minuten werd er een minuut geapplaudisseerd ter nagedachtenis aan Len Oliver, een National Soccer Hall of Famer en een oud figuur in het DC-gebiedsvoetbal die op 24 juli stierf. Hij was 88. De aanwezige familieleden droegen truien met Nr. 6, Oliver’s nummer als speler.

#Wayne #Rooneys #debuut #stormt #United #terug #voor #een #verbluffende #overwinning

Leave a Comment

Your email address will not be published.