Het Chinese Alibaba streeft ernaar de notering in New York te behouden te midden van een auditgeschil

Het logo van Alibaba Group voor is te zien op de beursvloer van de New York Stock Exchange in Manhattan, New York City, VS, 3 augustus 2021. REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

1 aug (Reuters) – Alibaba Group Holding Ltd (9988.HK) zei maandag dat het zou werken om zijn notering op de New York Stock Exchange naast zijn Hong Kong-notering te behouden nadat de Chinese e-commercegigant door de Amerikaanse autoriteiten op een lijst van verwijderingslijsten was geplaatst .

Alibaba-aandelen daalden met 4,5% in een bijna vlakke Hong Kong-markt (.HSI) in de vroege handel, na een daling van 11,1% in New York op vrijdag.

Het bedrijf werd vrijdag de laatste van meer dan 270 bedrijven die zijn toegevoegd aan de lijst van Chinese bedrijven van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission die mogelijk van de lijst worden geschrapt omdat ze niet aan de auditvereisten voldoen. Lees verder

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

De Holding Foreign Companies Accountable Act (HFCAA) is bedoeld om een ​​langlopend geschil over de naleving van de controle door in de VS genoteerde Chinese bedrijven aan te pakken.

Het heeft tot doel buitenlandse bedrijven van Amerikaanse beurzen te verwijderen als ze drie opeenvolgende jaren niet voldoen aan de Amerikaanse controlenormen.

Alibaba zei maandag dat de toevoeging aan de lijst betekende dat het nu in zijn eerste ‘niet-inspectie’-jaar was.

“Alibaba zal de marktontwikkelingen blijven volgen, de toepasselijke wet- en regelgeving naleven en ernaar streven om zijn notering aan zowel de NYSE als de Hong Kong Stock Exchange te behouden”, zei het in een verklaring aan de beurs van Hong Kong.

Amerikaanse regelgevers hebben volledige toegang geëist tot de controledocumenten van in New York genoteerde Chinese bedrijven, die in China zijn opgeslagen.

Peking verbiedt buitenlandse inspectie van werkdocumenten van lokale accountantskantoren.

De Amerikaanse regels geven Chinese bedrijven tot begin 2024 de tijd om te voldoen aan de auditvereisten, hoewel het Congres de tweeledige wetgeving overweegt die de deadline tot 2023 zou kunnen versnellen.

China heeft gezegd dat beide partijen vastbesloten zijn een deal te sluiten om het auditgeschil op te lossen.

Alibaba zei vorige week dat het van plan was om een ​​aanvraag in te dienen om zijn secundaire notering in Hong Kong om te zetten in een dubbele primaire notering, wat het voor Chinese investeerders op het vasteland gemakkelijker zou maken om aandelen te kopen. Lees verder

Een dubbele notering zou Alibaba in staat stellen toelating tot Stock Connect aan te vragen, de regeling die Hong Kong en het vasteland met elkaar verbindt. Analisten schatten dat er via Stock Connect $ 21 miljard aan instroom van investeerders op het vasteland in Alibaba-aandelen zou kunnen zijn.

Reuters Graphics Reuters Graphics

De in Hong Kong genoteerde aandelen van Alibaba zijn met 49% gedaald van HK $ 176 op het moment van de secundaire notering in november 2019 tot HK $ 90,15 op maandag. In New York waren de aandelen in 2014 genoteerd voor $ 68 per stuk en worden ze verhandeld voor $ 89,37.

Beide reeksen beursgenoteerde aandelen zijn dit jaar tot nu toe met bijna 25% gedaald, aangezien het bedrijf vecht tegen de dreiging van schrapping van de notering, de aanhoudende Chinese technische regelgeving en het vooruitzicht dat de oprichter Jack Maceda de controle over de aan het bedrijf gelieerde Ant Group overneemt.

Analisten van Jefferies beschreven de daling van de aandelenkoers van Alibaba als een “knie-schokreactie” op het nieuws van een mogelijke schrapping van de notering, en voegden eraan toe dat de deadline van 2024 voor de schrapping van Chinese American Depository Receipt China voldoende tijd geeft om zijn controleproblemen op te lossen.

“China wil de controleproblemen met de VS serieus oplossen en de gesprekken zullen worden voortgezet”, schreven ze.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Scott Murdoch in Hong Kong en Josh Horwitz in Shanghai; Bewerking door Christopher Cushing

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

#Het #Chinese #Alibaba #streeft #ernaar #notering #York #behouden #midden #van #een #auditgeschil

Leave a Comment

Your email address will not be published.