Taylor Swift: beweringen over gebruik privéjet ‘overduidelijk onjuist’, zegt woordvoerder

Een woordvoerder van Taylor Swift heeft ontkend dat de Amerikaanse popster verantwoordelijk is voor “de meeste of alle” reizen met haar privéjet nadat ze door het duurzaamheidsmarketingbedrijf Yard werd beweerd de meest gebruikte beroemdheid te zijn. niet correct”.

Uit het onderzoek van Yard bleek dat Swift’s vliegtuig tussen 1 januari en 29 juli 2022 170 vluchten heeft gemaakt, met een kloksnelheid van 15,9 dagen in de lucht met een gemiddelde vluchttijd van 80 minuten en 139,36 mijl per vlucht. De totale vluchtemissies voor 2022 werden berekend op 8.293,54 ton – 1.184,8 keer meer dan de totale jaarlijkse uitstoot van de gemiddelde persoon.

“Taylor’s jet wordt regelmatig uitgeleend aan andere individuen”, zei de woordvoerder tegen The Guardian, maar weigerde verder commentaar.

Yard verzamelde gegevens van de Twitter-account van Celebrity Jetsdie automatisch bepaalde vliegtuigen volgt, om “de schadelijke impact van het gebruik van privéjets” te benadrukken nadat fans beroemdheden als Drake, Travis Scott en Kylie Jenner hadden opgeroepen voor het nemen van opvallend korte vluchten in een tijd van diepe klimaatcrisis.

In juli plaatste Jenner, die een relatie heeft met Scott, een foto van hun respectievelijke jets op Instagram met het bijschrift: “wil je de mijne of de jouwe nemen?” Het Twitter-account van Celebrity Jets ontdekte dat Jenner’s vlucht later die dag slechts 17 minuten duurde.

Drake probeerde zijn gebruik van een enorm privévliegtuig – een Boeing 767 van $ 185 miljoen die gewoonlijk plaats biedt aan honderden mensen, aangepast aan zijn smaak – te verdedigen voor een reeks vluchten van minder dan 20 minuten door te zeggen dat het vliegtuig werd verplaatst naar een opslagplaats locatie en had geen passagiers aan boord. Een fan antwoordde: “Ok, maar dat is erger, je begrijpt niet hoe dat erger is?”

Terwijl Scott op nummer 10 in de Yard-enquête binnenkwam, stonden noch Drake noch Jenner op de 10 ergste overtrederslijst. Swift werd op de voet gevolgd door bokser Floyd Mayweather, met een uitstoot van 7.076,8 ton CO2, en Jay-Z, met 6.981.3 ton.

Voormalig honkbalspeler Alex Rodriguez op nummer 4, countryzanger Blake Shelton op nummer 5, regisseur Steven Spielberg op nummer 6, Kim Kardashian op nummer 7, Mark Wahlberg op nummer 8, Oprah Winfrey op nummer 9 en Scott op nummer 10.

Privéjets stoten elk jaar meer dan 33 miljoen ton broeikasgassen uit – meer dan het land Denemarken. Door hun geringe passagiersbelasting zijn ze per passagier vijf tot veertien keer zo vervuilend als commerciële vliegtuigen en vijftig keer zo vervuilend als treinen. Slechts 1% van de wereldbevolking is verantwoordelijk voor de helft van de uitstoot die gepaard gaat met vliegen.

De Twitter- en Instagram-accounts van CelebJets worden beheerd door Jack Sweeney, een student-coder aan de University of Central Florida die eerder de bewegingen van Russische oligarchen en techmagnaat Elon Musk heeft gevolgd, die hem naar verluidt $ 5.000 heeft aangeboden om te stoppen met het volgen van zijn bewegingen. “De hoeveelheid tijd en toewijding die ik erin heb gestoken, is cool”, vertelde Sweeney aan Bloomberg. “$ 5k is niet genoeg om het te laten vallen.”

Chris Butterworth, directeur digitale duurzaamheid van Yard, zei: “Het is gemakkelijk om te verdwalen in de oogverblindende levens van de rijken en beroemdheden, maar helaas vormen ze een groot deel van het CO2e-probleem dat we hebben met de luchtvaartindustrie. De luchtvaart is jaarlijks verantwoordelijk voor 2,4% van de door de mens geproduceerde CO2e, en onderzoek toont aan dat er een enorme kloof bestaat tussen de superrijken en de rest van ons met betrekking tot vluchten, reizen en zelfs algemene emissies.”

Yard verklaarde dat zijn onderzoek “niet overtuigend was voor de grootste overtreders, maar de grootste overtreders volgens de gegevens zoals gepresenteerd op de Celebrity Jets Twitter-pagina” en zei dat het niet duidelijk was of de respectievelijke eigenaren van de vliegtuigen op elke vlucht aanwezig waren.#Taylor #Swift #beweringen #gebruik #privéjet #overduidelijk #onjuist #zegt #woordvoerder

Leave a Comment

Your email address will not be published.