Juan Soto laat een blijvende indruk achter als de Nationals ten onder gaan aan de Mets

Opmerking

Juan Soto’s laatste slagbeurt maandagavond was niet ongebruikelijk: hij kreeg vier wijd om de 2e8 te openen voor zijn derde vrije pass van de wedstrijd.

Wat er daarna gebeurde was niet zo typisch: toen Soto zijn uitrusting uitdeed langs de eerste basislijn, kreeg hij een staande ovatie van de fans in Nationals Park. Ze erkenden de mogelijkheid dat ze net zijn laatste plaatverschijning hadden gezien in een uniform van de Washington Nationals. Hetzelfde gold voor Josh Bell, die een line drive sloeg in de daaropvolgende slagbeurt.

Geen van beide verschijningen betekende veel in het 7-3 verlies van maandag tegen de New York Mets, maar ze zouden veel meer kunnen betekenen tegen de handelsdeadline van dinsdag om 18.00 uur. Soto wist het ook – tijdens een werperswissel later in de inning zette hij zijn helm op de fans voordat hij de dug-out in ging.

“Ik controleer wat ik kan controleren,” zei Soto. “Gewoon naar buiten gaan en hard spelen voor die fans die er zijn. want zoals [the fans] zeiden, ze houden van me. Dus ik ga weer van ze houden.”

Terug in de vierde sloeg Soto zijn 21e homerun van het seizoen – op voormalig teamgenoot Max Scherzer. Hij nam de tijd om de honken af ​​te ronden en de thuisplaat aan te raken. Hij liep naar de dug-out terwijl de fans erachter stonden en klapte nog wat langer om van het moment te genieten.

Svrluga: De werveling van Juan Soto is des te emotioneler naarmate de handelsdeadline nadert

Scherzer begreep Soto’s situatie maar al te goed: hij bracht meer dan zes jaar door bij Washington voordat hij op de deadline van vorig jaar werd verhandeld aan de Los Angeles Dodgers met Trea Turner, een zet die de kampioenen van de World Series 2019 in een wederopbouwfase bracht.

Scherzers aanwezigheid op de heuvel was een andere herinnering aan hoeveel een organisatie deze tijd van het jaar kan veranderen. Maandagavond gingen er nog negen innings voorbij en Soto en Bell waren nog steeds bij de Nationals. Maar de komende uren kan er veel veranderen.

Bij de handelsdeadline vorig jaar waren de Nationals 47-55. Na het verlies van maandag zijn ze 35-69 – het slechtste record in de majors. Ze staan ​​31 wedstrijden achter de eerste Mets in de National League East.

Soto en Bell bereikten Scherzer in de eerste inning – met behulp van een slechte verdediging. Soto werkte een volledige telling, twee uit vier wijd, waarna Bell een dubbele langs de rechterveldlijn sloeg. Aanvankelijk leek het erop dat lopers op het tweede en derde honk zouden komen, maar rechtsvelder Starling Marte gooide de bal naar het tweede – waar geen teamgenoot aanwezig was. Soto snelde naar huis en Bell schoof op naar de derde plaats – er was ook geen Met die dat honk dekte – terwijl Washington de leiding pakte.

Soto zou het nog twee keer opnemen tegen Scherzer, homering en daarna vier wijd in de vijfde. In elke slagbeurt deed hij zijn kenmerkende shuffle en staarde Scherzer naar beneden.

“[Scherzer] vind het niet leuk,’ zei Soto met een glimlach. ‘Hij legt zijn gezicht naar beneden. … Hij wil niet naar me kijken. En ik begrijp hem omdat hij zijn werk doet. En hij geeft 100 procent – ​​het maakt niet uit hoe goed onze relatie is.”

Soto flitste met zijn arm toen hij Tomás Nido op de plaat gooide om een ​​tweede inning af te sluiten die slechter had kunnen aflopen voor starter Patrick Corbin, die aan het zwoegen was. Ondanks de bijdragen van Soto stond New York toch met 3-1 voor.

Washington eindigde met slechts zes hits. Na Soto’s homerun in de vierde inning sloeg Luis García een honkslag naar huis Yadiel Hernandez om de stand op 4-3 te brengen. Bell, een in afwachting van gratis agent, eindigde 1 voor 4, maar Soto’s laatste regel was passend als het zijn laatste wedstrijd als National was: 1 voor 1 met drie wandelingen, twee runs en die 421 voet explosie.

“Tegen een man als Max had hij geweldige slagbeurten”, zei manager Dave Martinez. “Behield de bal in de zone, maakte een fout op een aantal goede worpen, kreeg een bal om te raken en raakte hem ver.”

Nationals ruilen Ehire Adrianza naar Braves voor outfielder Trey Harris

Is er iemand gewend om Scherzer te zien pitchen voor de Mets? De Nationals en Mets stonden dit seizoen elf keer tegenover elkaar, maar dit was pas Washington’s tweede glimp van Scherzer. De aanblik van hun voormalige aas die voor een divisierivaal speelt, voelt voor Martinez nog steeds niet normaal.

“Het is nog steeds raar”, zei hij voor de wedstrijd. “Als je hem ziet, haal je herinneringen op in je hoofd. Maar dan zeg ik: ‘Oké, we moeten eropuit gaan en proberen deze man te verslaan. Laten we eens kijken hoe we dat kunnen doen.’ ”

Hoe verging het Corbin? Hij gooide 90 pitches en stond vier runs toe in 4⅓ innings. Hij kwam aan zijn slechtste optreden van het seizoen – hij kwam woensdag niet uit de eerste inning tegen de Dodgers – maar hij was in staat om de ploeg op pensioen te laten gaan om de wedstrijd van maandag te beginnen.

Maar zijn volgende twee innings leken veel op wat fans van Nationals de afgelopen twee seizoenen gewend zijn geraakt. In de tweede scoorden de Mets drie runs op vijf hits en een vrije loop, waarbij Soto’s assist het bloeden uiteindelijk stopte.

Pete Alonso raakte een kogel van 110,9 mijl per uur op Corbin in de volgende inning die net de muur in het linkercentrum opruimde voor zijn 27e homerun. Het kostte Corbin 24 pitches om uit een puntloze vierde te komen en nadat hij Francisco Lindor voor de eerste van de vijfde had uitgeschakeld, was zijn avond compleet. Zijn ERA steeg licht tot 6.57 en zijn record zakte naar 4-15.

Lindor’s drie-run homer op Steve Cishek in de zesde zette de wedstrijd weg.

#Juan #Soto #laat #een #blijvende #indruk #achter #als #Nationals #ten #onder #gaan #aan #Mets

Leave a Comment

Your email address will not be published.