Google, Facebook-CEO’s waarschuwen slackers, wat het betekent

De chief executives van Alphabet en Meta Platforms, de moederbedrijven van Google en Facebook en grote slagmensen in de techwereld, waarschuwen onderpresterende werknemers om het op te voeren, en maken zich zorgen over mogelijke ontslagen te midden van het aanhoudende economische centrum.

De Amerikaanse economie kromp van april tot juni voor een tweede kwartaal op rij, wat de vrees voor een economische recessie deed toenemen. Opeenvolgende kwartalen van dalend bruto binnenlands product (bbp) vormen een traditionele maatstaf, hoewel niet definitief, van een recessie.

“Elke keer dat er een recessie of waarschuwing voor een recessie is, beginnen bedrijven naar binnen te kijken en te zeggen: hoe kunnen we dit voor zijn?” Julie Bauke, oprichter en hoofdcarrièrestrateeg bij The Bauke Group, vertelde FOX Business.

GAAN DE VERENIGDE STATEN IN EEN RECESSIE?

Bauke is een van de vele branche-experts die FOX Business vertelden dat deze waarschuwingen indicatoren zijn voor een versoepeling van de arbeidsmarkt – inclusief ontslagen.

Na een teleurstellend fiscaal kwartaal vertelden Meta CEO Mark Zuckerberg en Alphabet CEO Sundar Pichai beide stafleden dat ze productiviteitsproblemen hebben en “het vuur opvoeren” bij het beheren van de prestaties van het personeel.

Meta Platforms overweegt het geld dat het nieuwsorganisaties geeft te verminderen, omdat het de partnerschappen die het de afgelopen jaren heeft aangegaan, opnieuw evalueert. ((AP Photo/Tony Avelar, Bestand) / AP Newsroom)

Volgens audio verkregen door Reuters, vertelde Zuckerberg, wiens bedrijf de eerste omzetdaling in de geschiedenis doormaakte, vorige week aan de staf dat zijn hoop is om de verwachtingen te verhogen en agressievere doelen te hebben.

FED BEREIDT NOG EEN MEGAGROOTTE TARIEF-HIKE VOOR, MET EEN DIEPERE DOWNTURN

“Gewoon een beetje het vuur wat hoger zetten”, zei Zuckerberg. “Ik denk dat sommigen van jullie misschien besluiten dat deze plek niets voor jou is, en dat zelfselectie oké is voor mij.”

Ondertussen uitte Pichai soortgelijke zorgen. Pichai zou vorige week aan stafleden hebben verteld dat er “echte zorgen zijn dat onze productiviteit als geheel niet is waar het moet zijn voor het aantal medewerkers dat we hebben.” De opmerkingen werden voor het eerst gemeld door CNBC.

De omzetgroei van Google in het afgelopen kwartaal vertraagde tot het laagste tempo in twee jaar, omdat adverteerders hun uitgaven in toom hielden te midden van toenemende angst voor een economische recessie. De omzet in het tweede kwartaal steeg dit jaar met 13%, vergeleken met 62% in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar.

google

Google-CEO Sundar Pichai spreekt tijdens de ondertekeningsceremonie waarin hij zich ertoe verbindt Google te helpen bij het uitbreiden van het informatietechnologie-onderwijs aan El Centro College in Dallas, Texas, 3 oktober 2019. (REUTERS/Brandon Wade / Reuters-foto’s)

Deze mededelingen zijn signalen van mogelijke ontslagen, die kunnen leiden tot meer werkloosheid, minder beschikbare banen, lagere loongroei en minder banen bij startups, volgens econoom en Thru the Cycle-voorzitter John Lonski.

AMERIKAANSE ECONOMIE GAAT IN TECHNISCHE RECESSIE NA DE GROEI TUIMELT 0,9% IN HET TWEEDE KWARTAAL

“Als er een groot aantal van deze waarschuwingen voor ondermaatse prestaties zijn, zal dit waarschijnlijk worden gevolgd door een personeelsvermindering, tenzij er een onverwachte revitalisering van de economie plaatsvindt”, zei Lonski, eraan toevoegend dat als werknemers worden gewaarschuwd voor ondermaatse prestaties, ze zich moeten schrap zetten voor een mogelijk ontslag.

Het bruto binnenlands product – de breedste graadmeter van de economie – kromp van april tot en met juni met 0,9% op jaarbasis. De daling, gerapporteerd door het ministerie van Handel, kwam net nadat het BBP van januari tot maart met 1,6% op jaarbasis was gedaald. Dat is ver verwijderd van de groei van 5,7% die de economie vorig jaar realiseerde.

“Het valt niet te ontkennen dat de loonlijsten veel langzamer of helemaal niet zullen groeien, aangezien de realiteit van de economische groei van gemiddeld minder dan 1,5% tot 2023 stand houdt”, voegde Lonski eraan toe.

Het eerste wat bedrijven zullen doen, is volgens Bauke alle openstaande of onvervulde vacatures sluiten, waardoor het aantal openstaande vacatures op de markt zal afnemen. Het volgende dat bedrijven zullen doen, is leiders vragen om de minst presterende te identificeren om zich voor te bereiden op een mogelijk ontslag.

ticker Veiligheid Laatst Wijziging Wijziging %
META METAPLATFORMS INC. 159,93 +0.83 +0,52%
GOOGL ALFABET INC. 114,86 -1.46 -1,26%

“Als alle laagpresteerders worden losgelaten en ze nog steeds moeten bezuinigen, kijken ze over het algemeen naar afdelingen waar ze zonder mensen kunnen leven”, zei Bauke, eraan toevoegend dat het van de afdeling afhangt.

Niet alle sectoren zullen op dezelfde manier worden beïnvloed, omdat bepaalde rollen moeilijk te vervullen zijn. Mensen met bepaalde vaardigheden, zoals accountants of ingenieurs, die behoorlijk kunnen presteren, hoeven zich volgens Bauke geen zorgen te maken.

“Als ze worden ontslagen, zullen ze in een oogwenk worden opgepakt omdat de vraag het aanbod overtreft en dat voor een lange tijd zal doen”, voegde ze eraan toe.

KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN

Deze waarschuwingen zullen echter ook een teken zijn voor werknemers om opnieuw te beoordelen of ze het leuk vinden waar ze werken, vooral als ze niet alles geven, voegde Bauke eraan toe.

Robyn Duda, evenementenstrateeg en oprichter van Robynduda.com, is het daarmee eens. Duda zei dat deze waarschuwingen ook worden gebruikt als een truc om “degenen die er niet echt willen zijn of die die druk niet aankunnen, uit te roeien en het is een gemakkelijkere manier dan mensen te moeten ontslaan.”

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

#Google #FacebookCEOs #waarschuwen #slackers #wat #het #betekent

Leave a Comment

Your email address will not be published.