‘Better Call Saul’ ontmoet ‘Breaking Bad’: Kim’s verblijfplaats en Gene’s telefoontje uitgelegd

SPOILER ALERT: Niet lezen als je de 11e aflevering van “Better Call Saul” seizoen 6, getiteld “Breaking Bad”, niet hebt gezien.

“Better Call Saul”-fans hebben meer dan zeven jaar gewacht op de door Bob Odenkirk geleide serie om de wereld van Walter White (Bryan Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul) te kruisen. De aflevering van de spin-off van deze week, toepasselijk getiteld “Breaking Bad”, bood kijkers dat alles en meer.

De aflevering gaat heen en weer tussen de zwart-wit tijdlijn, waarin Sauls post-“Breaking Bad” persona Gene Takovic in Omaha in Omaha en de wereld van Saul Goodman in “Breaking Bad” seizoen 2 te zien is. Helaas, Jimmy McGill en Kim Wexler (Rhea Seehorn) blijven in het verleden (althans voorlopig).

In de Gene-tijdlijn herbeleeft onze favoriete Cinnabon-manager zijn dagen in Albuquerque en orkestreert hij weer een ander plan met taxichauffeur Jeffy (Pat Healy), die Gene had herkend van toen hij Saul was. Samen vegen ze genoeg persoonlijke informatie om de identiteit van een paar dozijn kerels te stelen, maar het is duidelijk dat Gene/Saul/Jimmy niet echt voor de beloningen is, maar omdat hij “het spel” mist. In de aflevering van vorige week, ‘Nippy’, regelt Gene een mini-overval op een warenhuis voor Jeffy in ruil voor het feit dat hij zwijgt over zijn ware identiteit. Deze keer doet Gene het voor de spanning.

In de flashback van “Breaking Bad” seizoen 2 wordt Saul vastgebonden in een herkenbare, door kogels geteisterde camper voordat hij door twee mysterieuze mannen naar een ondiep graf wordt gesleept. “O nee, nee, nee!” pleit hij. ‘Ik was het niet, het was Ignacio! Hij is degene!” We hebben deze exacte scène eerder gezien, in de aflevering van seizoen 2 van “Breaking Bad”, getiteld “Better Call Saul”, wanneer de beroemdste meth-koks van Albuquerque voor het eerst hun crimineel advocaat. Destijds was het een wegwerplijn. Nu, zes seizoenen in de spin-off met Nacho’s (Michael Mando) dramatische dood nog vers in ons geheugen, plaatst het alles in context en vergrendelt het de twee series op hun plaats. Gedurende de hele run heeft “Better Call Saul” gediend als een prequel-serie die ook de nasleep van “Breaking Bad” plaagt. Op dit moment ontvouwen de twee series zich echter gelijktijdig.

Walt en Jesse ontmoetten Saul voor het eerst in “Breaking Bad”, omdat hij een van hun dealers vertegenwoordigde, Jesse’s vriend Badger, die was gearresteerd voor de distributie van meth. Bang dat Badger Heisenberg (ook bekend als Walt) zal afstaan ​​aan de DEA, gaat Walt het kantoor van Saul binnen en doet zich voor als de oom van Badger en biedt hem $ 10.000 aan om Badger te adviseren stil te blijven. Saul schopt hem eruit voor smeergeld. Als laatste redmiddel ontvoeren Walt en Jesse Saul en intimideren ze hem in de woestijn, waarbij ze hem verzekeren dat hij Badger zal adviseren stil te blijven. Ze dragen bivakmutsen om hun identiteit te verbergen, maar Saul herkent Walts hoest en eist dat hij en Jesse een dollar in zijn zak steken… je weet wel, voor het privilege van advocaat en cliënt. Saul stemt ermee in om geen deal te sluiten met de DEA.

Nu worden we in de flashback van “Better Call Saul” getrakteerd op een nieuwe scène die zich afspeelt wanneer het trio de camper weer betreedt, en we zien eindelijk de gezichten van Walt en Jesse (13 jaar nadat Cranston en Paul voor het eerst deze cruciale reeks opnamen ). Saul bewondert het geïmproviseerde methlab en vermoedt terecht dat Walt in feite Heisenberg is. Walt en Jesse kibbelen (oh, wat heb ik “Breaking Bad” gemist), en Saul, minuten nadat hij onder schot is gehouden, gooit ze hard op zijn beugel. Na een korte stilte vraagt ​​Jesse aan Saul: “Wie is Lalo?”

In de “Breaking Bad”-versie van de intimidatiescène vraagt ​​Saul aan Walt en Jesse of Lalo hen heeft gestuurd. Destijds was Lalo ook gewoon een willekeurige naam en niet de beruchte Salamanca-schurk waar we bang voor zijn geworden in ‘Better Call Saul’. De advocaat pauzeert even – misschien nadenkend over het vertegenwoordigen van Lalo, het dragen van zijn borgsom door de woestijn, de mislukte moordaanslag, de zwendel tegen Howard, het verrassingsbezoek van Lalo, de moord op Howard, het verliezen van Kim – en antwoordt dan eenvoudig: “Het is niemand. ”

Later in de aflevering zit Saul in zijn kantoor met Mike (Jonathan Banks), die hem informatie geeft over zijn potentiële klanten. ‘Zelfs als deze man zou blijven leven, zou ik niet bij hem in de buurt komen. Hij is een complete amateur’, zegt Mike over Walt. “Als de kanker hem niet te pakken krijgt, zal het de politie zijn of een kogel door het hoofd.”

‘Ik heb hier een gevoel bij’, antwoordt Saul. ‘Deze Heisenberg-man heeft iets. Het is een topproduct, dat is de buzz op straat, en ik denk gewoon met het juiste management…” Maar Mike onderbreekt hem. “Laat het los”, zegt hij. Saul negeert zijn advies en komt aan op de JP Wynne High School, waar Walt scheikunde doceert. Hij gaat naar het wetenschapsgebouw, maar dat is alles wat we in deze aflevering te zien krijgen. Het maakt natuurlijk niet uit. We weten wat er daarna gebeurt.

Niet te vergeten, aan het begin van deze bombshell-aflevering is Gene’s gesprek met Francesca (Tina Parker), zijn voormalige secretaresse. Het is een tijdje geleden sinds de gebeurtenissen van “Breaking Bad” en spin-off film “El Camino”, dus Francesca (die nu een huisbaas is die haar 20-jarige huurders helpt hun gootsteen te ontstoppen) is Gene op de hoogte van de status van zijn vrienden en voormalige medewerkers terug in Albuquerque. Dit is wat we leren:

  • De zaken zijn afgekoeld, maar Francesca wordt nog steeds van tijd tot tijd gevolgd. Ze zegt dat haar mail wordt geopend en dat haar huistelefoon wordt afgeluisterd. “Skyler White kreeg haar deal, dus de enigen die achteraan moeten blijven jij en Pinkman,” zegt ze tegen Gene, “en ik heb gehoord dat ze zijn auto bij de grens hebben gevonden.” Francesca doelt eigenlijk op de auto van Skinny Pete, de Ford Thunderbird waarmee Badger in “El Camino” naar de Mexicaanse grens rijdt om de politie te verjagen. Voor zover we weten, leeft Jesse vredig in Alaska nadat hij is ontsnapt uit het nazi-compound en een nieuw leven is begonnen, via Ed the Disappearer.
  • De politie is nog steeds op zoek naar Saul Goodman.
  • De FBI vond de nagelsalons, verkoopautomaten en lasergame-arena die Walt, Jesse en Saul gebruikten om geld wit te wassen.
  • Op de vraag hoe Sauls handlanger Patrick Kuby (Bill Burr) is, antwoordt Francesca: “Geen idee”, maar ze zegt dat Huell Babineaux (Lavell Crawford) weer thuis is in New Orleans. Blijkbaar liep hij omdat de DEA hem onder valse voorwendselen vasthield.
  • Bill Oakley (Peter Diseth), de officier van justitie die overal in “Better Call Saul” voorkomt, is “van kant veranderd” en is advocaat geworden.
  • Op een gegeven moment belde Kim Francesca om bij haar te komen kijken en vroeg ze naar Jimmy en of hij nog leefde. Francesca zegt dat ze Kim niets heeft verteld over Jimmy’s huidige verblijfplaats (of nieuwe identiteit).

Dit laatste besef moedigt Gene aan om Kim te bellen, van wie we vernemen dat ze nu in Titusville, Florida werkt, vermoedelijk niet als advocaat sinds ze haar licentie opgaf. We horen geen audio van hun gesprek en het is niet duidelijk of ze zelfs maar verbinding krijgen. Maar wat er ook gebeurt op de andere lijn, dat maakt Gene van streek, die de telefoon tegen het toetsenblok slaat en tegen de glazen telefooncel schopt tot hij instort.

Er zijn nog twee afleveringen over van “Better Call Saul”, en we hebben Kim niet meer gezien sinds ze Jimmy verliet, dus we hopen op een lang en zwart-wit gelukkig leven.#Call #Saul #ontmoet #Breaking #Bad #Kims #verblijfplaats #Genes #telefoontje #uitgelegd

Leave a Comment

Your email address will not be published.