Tiger Woods heeft een aanbod van $ 700- $ 800 miljoen afgewezen om deel te nemen aan de door Saudi gesteunde LIV Golf-serie, zegt CEO Greg Norman

Tijdens een interview op Fox News dat maandag werd uitgezonden, werd voormalig nummer 1 Norman van de wereld door Tucker Carlson gevraagd of het waar was dat Woods $ 700- $ 800 miljoen kreeg aangeboden om deel te nemen aan de LIV Golf-serie.

“Dat aantal was er al voordat ik CEO werd,” antwoordde Norman. “Dus, dat nummer is daar geweest, ja. Kijk, Tiger is een naaldverhuizer, toch?

“Dus je gaat natuurlijk kijken naar het beste van het beste. Ze hadden Tiger oorspronkelijk benaderd voordat ik CEO werd, dus ja, dat aantal ligt ergens in die buurt.”

Eerder had Norman de Washington Post in juni verteld dat Woods enorm veel geld had gekregen om mee te doen, maar het afwees. Norman zei dat het voorstel van Woods “verbluffend enorm was; we hebben het over hoge negen cijfers.”

De controversiële tour heeft een aantal grote namen uit de golfwereld aangetrokken om de gevestigde PGA Tour en de DP World Tour te verlaten om voor enorme sommen geld deel te nemen.

Grote winnaars Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Sergio Garcia, Louis Oosthuizen, Graeme McDowell, Charl Schwartzel en Martin Kaymer hebben zich allemaal aangesloten bij de ontsnappingsonderneming, die spelers enorm veel geld heeft geboden om mee te doen.

De LIV Golf-serie wordt ondersteund door Saudi-Arabië’s Public Investment Fund (PIF) – een soeverein vermogensfonds onder voorzitterschap van Mohammed bin Salman, de kroonprins van Saoedi-Arabië – en heeft toegezegd in totaal $ 250 miljoen aan prijzengeld toe te kennen.

Het heeft echter geleid tot kritiek van veel spelers, waaronder Rory McIlroy en Woods, dat spelers de traditionele opzet van golf hebben verlaten en geld hebben geaccepteerd uit een land met een slechte staat van dienst op het gebied van mensenrechten.

Voor de Open van juli in St. Andrews, Schotland, zei Woods dat hij het niet eens was met de spelers die vertrokken waren.

“Ik denk dat ze hebben gedaan wat ze hebben gedaan om deze positie te bereiken”, zei de 15-voudig grote winnaar.

“Sommige van deze spelers krijgen misschien nooit de kans om in grote kampioenschappen te spelen. Dat is een mogelijkheid. Dat weten we nog niet zeker. Het is aan alle grote kampioenschapsorganen om die beslissing te nemen. Maar dat is een mogelijkheid , dat sommige spelers nooit de kans krijgen om in een groot kampioenschap te spelen, nooit de kans krijgen om dit hier te ervaren, over de fairways van Augusta National lopen.

Woods bereidt een schot voor tijdens zijn tweede ronde op de 150e Open in St. Andrews.

“Maar wat deze spelers doen voor gegarandeerd geld, wat is de stimulans om te oefenen? Wat is de stimulans om naar buiten te gaan en het in het zand te verdienen? Je krijgt gewoon veel geld van tevoren en speelt een paar evenementen en spelen 54 holes. Ze spelen schetterende muziek en hebben al deze sferen die anders zijn.”

Woods voegde toe: “Ik zie gewoon niet in hoe die stap op de lange termijn positief is voor veel van deze spelers, vooral als de LIV-organisatie geen punten op de wereldranglijst krijgt en de grote kampioenschappen hun criteria voor deelname aan de evenementen wijzigen. .

“Het zou triest zijn om te zien dat sommige van deze jonge kinderen nooit de kans krijgen om het te ervaren en te ervaren wat wij hebben mogen ervaren en op deze heilige gronden lopen en spelen in deze kampioenschappen.”

Woods ging zelfs zo ver om Norman zelf te bekritiseren voor zijn rol in de splintertour. “Greg heeft een aantal dingen gedaan waarvan ik denk dat het niet in het belang van ons spel is, en we komen terug op waarschijnlijk de meest historische en traditionele plek in onze sport.”

Op zondag won Henrik Stenson het derde evenement van het debuutseizoen van LIV Golf in Bedminster, New Jersey.

Bijna twee weken nadat hij zijn aanvoerdersband bij de Ryder Cup was kwijtgeraakt omdat hij meedeed aan de serie, schoot de 46-jarige Zweed 11 onder par bij de Trump National Golf Club Bedminster om $ 4 miljoen te winnen.

Hij nam de trofee in ontvangst samen met de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die de hele driedaagse wedstrijd aanwezig was en eigenaar is van de baan.

#Tiger #Woods #heeft #een #aanbod #van #miljoen #afgewezen #deel #nemen #aan #door #Saudi #gesteunde #LIV #Golfserie #zegt #CEO #Greg #Norman

Leave a Comment

Your email address will not be published.