NFL schorst eigenaar Miami Dolphins en ontdoet team van draft picks na knoeien en tanken van sonde

Het onderzoek, geleid door de voormalige Amerikaanse procureur en SEC-voorzitter Mary Jo White en advocaten van het advocatenkantoor Debevoise, heeft vastgesteld dat de dolfijnen drie keer de anti-manipulatieregels hebben overtreden, zo maakte de NFL dinsdag in een persbericht bekend. Uit het onderzoek bleek ook dat het team niet opzettelijk games verloor, ook wel tanken genoemd, maar merkte op dat Ross herhaaldelijk suggereerde dat het team tijdens het seizoen 2019 prioriteit zou moeten geven aan zijn conceptpositie boven het winnen van games, aldus de release.

Als straf verliezen de Dolphins hun keuze voor de eerste ronde in het ontwerp van 2023 en een keuze voor de derde ronde in het ontwerp van 2024. Ross is geschorst tot en met 17 oktober, zes wedstrijden in het seizoen 2022, en krijgt een boete van $ 1,5 miljoen, aldus de release.

“Met betrekking tot knoeien ben ik het sterk oneens met de conclusies en de straf”, zei Ross in een verklaring op het Twitter-account van Miami Dolphins. “Ik zal de uitkomst echter accepteren, want het belangrijkste is dat er geen afleiding is voor ons team nu we aan een spannend en winnend seizoen beginnen. Ik zal niet toestaan ​​dat iets dat in de weg staat.”

Uit het onderzoek bleek dat de dolfijnen “ontoelaatbare communicatie” hadden met Brady in 2019-20 terwijl hij lid was van de New England Patriots en opnieuw tijdens en na het seizoen 2021 toen hij onder contract stond bij de Tampa Bay Buccaneers, volgens de NFL laat los. Die tweede discussies waren gericht op het feit dat Brady “een commanditaire vennoot van de Dolphins zou worden en mogelijk als voetbalmanager zou dienen”, en ook de mogelijkheid omvatte om voor de Dolphins te spelen, zo bleek uit het onderzoek.

De competitie ontdekte dat Bruce Beal, vice-voorzitter van Dolphins, het contact met Brady leidde en legde hem een ​​boete op van $ 500.000. De dolfijnen hadden geen commentaar op de vraag naar de acties van Beal.

Verder hadden de Dolphins in januari 2022 “ontoelaatbare communicatie” met de agent van Payton, die op dat moment de hoofdcoach van New Orleans Saints was en sindsdien met pensioen is gegaan.

“De onderzoekers hebben schendingen van ongekende omvang en ernst gevonden”, zei NFL-commissaris Roger Goodell in een verklaring. “Ik ken geen eerdere instantie van een team dat het verbod op knoeien met zowel een hoofdcoach als een sterspeler over een periode van meerdere jaren heeft geschonden, ten nadele van meerdere andere clubs. Evenzo ken ik geen eerdere instantie waarin eigendom was zo direct betrokken bij de schendingen.”

Het onderzoek heeft ook onderzocht of de dolfijnen in het seizoen 2019 opzettelijk wedstrijden hebben verloren om hun diepgangspositie, ook wel tanken genoemd, te verbeteren. De Dolphins sloten het seizoen 2019 uiteindelijk af met een 5-11-record en verdienden de vijfde keuze in de NFL-trekking van 2020.

Uit het NFL-onderzoek bleek dat het team niet opzettelijk wedstrijden heeft verloren, noch heeft enig lid van de club, waaronder Ross, de Dolphins-coach Brian Flores de opdracht gegeven om wedstrijden te verliezen, aldus de release. Uit het onderzoek bleek echter dat Ross herhaaldelijk zijn overtuiging uitsprak dat de ontwerppositie van het team voorrang zou moeten hebben op het winst-verliesrecord.

In februari vertelde Flores aan CNN dat Ross hem expliciet had verteld dat hij hem $ 100.000 zou geven voor elke game die Flores zou verliezen. Ross ontkende destijds de beschuldigingen en noemde de beweringen “ongegrond, oneerlijk en kleinerende”.

Uit het onderzoek bleek dat mensen “verschillende herinneringen hadden aan de bewoording, timing en context” van het geclaimde aanbod, volgens het NFL-persbericht.

“Hoe dan ook geformuleerd, een dergelijke opmerking was niet bedoeld of opgevat als een serieus aanbod, noch werd het onderwerp in enig opzicht nagestreefd door Mr. Ross of iemand anders bij de club”, staat in het persbericht.

Goodell zei in een verklaring dat de opmerking, zelfs als deze als grap werd gemaakt, de integriteit van het spel zou kunnen schaden.

“Elke club wordt geacht zich te goeder trouw in te spannen om elke wedstrijd te winnen”, zei hij in een verklaring. “De integriteit van het spel en het vertrouwen van het publiek in het profvoetbal vragen niet minder. Een eigenaar of senior executive moet het gewicht begrijpen dat zijn of haar woorden dragen, en het risico dat een opmerking serieus wordt genomen en opgevolgd, zelfs als dat is niet de bedoeling of verwachting. Zelfs als het voor de grap wordt gedaan en niet serieus wordt genomen, kunnen opmerkingen die suggereren dat conceptpositie belangrijker is dan winnen, verkeerd worden begrepen en een onnodig potentieel risico voor de integriteit van het spel met zich meebrengen.’

Hij prees Flores, die eerder dit jaar werd ontslagen en de Dolphins, de NFL en andere teams heeft aangeklaagd wegens vermeende rassendiscriminatie, omdat ze bleven proberen om wedstrijden te winnen. De NFL en teams hebben de beschuldigingen ontkend.

“De opmerkingen van de heer Ross hadden geen invloed op de inzet van coach Flores om te winnen en de Dolphins streden om elke wedstrijd te winnen”, zei Goodell. “Coach Flores verdient alle lof omdat hij geen enkele opmerking over het relatieve belang van de draftpositie toestaat om zijn inzet om het hele seizoen te winnen te beïnvloeden.”

Flores en advocaten zeggen dat hij gelijk had

In een verklaring uitte Flores zijn teleurstelling over wat hij zegt dat het NFL-onderzoek de opmerkingen van Ross over tanken bagatelliseert.

“Ik ben dankbaar dat de onderzoeker van de NFL heeft vastgesteld dat mijn feitelijke beschuldigingen tegen Stephen Ross waar zijn”, zei Flores. “Tegelijkertijd ben ik teleurgesteld om te horen dat de onderzoeker de aanbiedingen en druk van de heer Ross om tankspellen te minimaliseren, vooral toen ik destijds een brief schreef en indiende aan de directie van Dolphins waarin ik mijn ernstige bezorgdheid over dit onderwerp op het moment dat de onderzoeker in haar bezit heeft.”

Zijn advocaten, Douglas H. Wigdor en John Ellefterakis, spraken een soortgelijke teleurstelling uit over de beoordeling door het onderzoek van de opmerkingen van Ross.

Voormalig hoofdcoach van Miami Dolphins, Brian Flores, beweert dat hem geld werd aangeboden om te zwijgen na het ontslag

“We zijn zeker ontmoedigd dat de onderzoeker, en blijkbaar de commissaris, zeer ongepaste opmerkingen verontschuldigde die de integriteit van het spel raken met betrekking tot tanken als een grap, vooral toen er een brief was geschreven door coach Flores op dat moment waarin de ernst met waarop deze opmerkingen zijn ontvangen door Coach Flores”, zeiden ze in een verklaring.

“De vandaag aangekondigde straf is duidelijk ontoereikend en ontmoedigend. Helaas blijft het duidelijk dat de NFL zichzelf niet kan controleren, daarom kijken we ernaar uit om het juridische proces voort te zetten, alle beweringen van Brian te bewijzen, evenals die van een klasse van zwarte leidinggevenden, coaches en kandidaat, en dwingen echte verandering op de NFL.”

Ondertussen zei Ross in zijn verklaring dat het onderzoek de dolfijnen had vrijgemaakt van tanken.

“Het onafhankelijke onderzoek heeft onze organisatie vrijgesproken van alle problemen met betrekking tot tanken en alle andere beschuldigingen van Brian Flores”, zei hij. “Zoals ik al die tijd heb gezegd, waren deze beschuldigingen vals, kwaadaardig en lasterlijk, en deze kwestie is nu stopgezet.”

#NFL #schorst #eigenaar #Miami #Dolphins #ontdoet #team #van #draft #picks #knoeien #tanken #van #sonde

Leave a Comment

Your email address will not be published.