Aandelenfutures vrijwel vlak na 400-punts rally in de Dow

Europese markten duwen hoger; grote stijging Bank of England verwacht

Europese beurzen stonden donderdag iets hoger, voortbouwend op de winsten van de vorige sessie.

De pan-Europese Stoxx 600 steeg 0,3% in de vroege handel. Winkelaandelen waren de uitblinkers, met een winst van 2,5%, terwijl telecom met 0,4% daalde.

De FTSE in het VK was donderdagochtend gedempt met de markt zenuwachtig in afwachting van de volgende monetaire-beleidsbeslissing van de Bank of England. Algemeen wordt verwacht dat de centrale bank de rente met 50 basispunten zal verhogen, de grootste stijging sinds 1995.

– Elliot Smith

Alibaba’s Hong Kong-aandelen winnen 4% sneller dan de winst

Alibaba zal naar verwachting de fiscale resultaten over het eerste kwartaal rapporteren voordat de markt opengaat en analisten verwachten dat de Chinese e-commercegigant zijn eerste omzetdaling zal melden.

Alibaba zal naar verwachting een omzet van 203,19 miljard yuan ($ 30 miljard) boeken voor het kwartaal van juni, een daling van 1,2% ten opzichte van een jaar geleden, volgens consensusprognoses van Refinitiv.

Alibaba heeft te maken gehad met een aantal tegenwind, van een strengere regelgeving in China tot een heropleving van Covid in de op een na grootste economie ter wereld, wat leidde tot afsluitingen van grote steden. Die factoren hebben de Chinese economie geraakt, waardoor advertentiebudgetten en consumentenbestedingen zijn gedrukt, wat waarschijnlijk zal wegen op de resultaten van het juni-kwartaal van Alibaba.

Toch verwachten analisten dat het bedrijf de komende kwartalen weer zal groeien. De in Hongkong genoteerde aandelen van Alibaba waren meer dan 4% hoger dan de winst.

— Arjun Kharpal

Jim Cramer zegt dat grafieken wijzen op een rally in goud

Jim Cramer van CNBC zei dat het nu een goed moment is om goud te kopen, aangezien tekenen wijzen op een rally, volgens een analyse van grondstoffenhandelaar Larry Williams.

De gastheer van “Mad Money” legde de analyse van Williams uit door te kijken naar de wekelijkse actie van goud uit 2014 en gegevens over de positionering van kleine speculanten op goud uit het Commodity Futures Trading Commission’s Commitments of Traders-rapport.

Volgens Williams piekt de goudprijs meestal kort nadat kleine speculanten te optimistisch worden over het edelmetaal, en een dieptepunt wanneer kleine speculanten te bearish zijn.

“De grafieken, zoals geïnterpreteerd door de legendarische Larry Williams, suggereren dat het grote publiek goud massaal opgeeft en hij denkt dat dit de perfecte tijd is om wat te kopen,” zei Cramer.

— Abigail Ng, Krystal Huro

Hier leest u hoe u kunt beleggen voor rendementen om een ​​slecht jaar voor aandelen en obligaties te verslaan – volgens de profs

Aandelen zijn volatiel en obligaties doen het al een groot deel van dit jaar niet beter, met Amerikaanse obligaties van beleggingskwaliteit die in 2022 kelderen.

Maar analisten waren de laatste tijd optimistisch over inkomensbeleggingen, nu de rendementen weer beginnen te stijgen.

Hier zijn enkele manieren waarop de pro’s suggereren dat beleggers hun portefeuilles kunnen positioneren voor diversificatie en bescherming tegen marktvolatiliteit en om hogere opbrengsten te zoeken als de inflatie blijft stijgen. Pro-abonnees kunnen het verhaal hier lezen.

— Weizhen Tan

Fortinet-aandelen vallen

Fortinet-aandelen daalden met meer dan 9% in de uitgebreide handel nadat het cyberbeveiligingsbedrijf zijn kwartaalresultaten rapporteerde, inclusief een vrije kasstroom van $ 283,5 miljoen, vergeleken met FactSet-schattingen van $ 337,2 miljoen. De inkomsten uit diensten bleven ook achter bij de schattingen.

Andere cyberbeveiligingsaandelen gingen na sluitingstijd ook lager. CrowdStrike daalde met 1% en Palo Alto Networks verloor meer dan 1%.

— Tanaya Macheel

Walmart krijgt ontslagen, ongeveer een week na winstwaarschuwing

Walmart is begonnen met het ontslaan van bedrijfsmedewerkers ongeveer een week nadat de retailgigant zijn winstvooruitzichten had verlaagd en waarschuwde voor een terugval in de bestedingen van consumentengoederen als gevolg van inflatie. Het bedrijf beschreef de ontslagen als een manier om “het bedrijf beter te positioneren voor een sterke toekomst” in een verklaring aan CNBC. Aandelen daalden na uren met minder dan 1%.

— Tanaya Macheel

Lucid-aandelen kelderen bijna 12%

De aandelen van de fabrikant van elektrische luxevoertuigen, Lucid Group, zakten 11,7% in de verlengde handel nadat het bedrijf zijn productiedoelstellingen voor het hele jaar voor de tweede keer verlaagde tot 6.000. De oorspronkelijke voorspelling was 20.000. Het bedrijf rapporteerde ook een kwartaalverlies van 33 cent per aandeel.

— Tanaya Macheel

#Aandelenfutures #vrijwel #vlak #400punts #rally #Dow

Leave a Comment

Your email address will not be published.