Vin Scully Was Los Angeles

Hij was Venice Beach, Pink’s hotdogkraam en de Hollywood Bowl in één. Hij was Los Angeles, het geluid van de zomer, de poet laureate van de Dodgers – Brooklyn en Los Angeles – gedurende 67 seizoenen.

We wisten dat Vin Scully niet eeuwig zou blijven bestaan. Het leek alleen maar alsof hij dat zou kunnen. Zelfs toen hij met pensioen ging, jaren na zijn laatste uitzending in 2016, bleef zijn aanwezigheid zowel alomtegenwoordig als etherisch, zoals de oceaan en de lucht.

“Er zijn twee woorden om Vin te beschrijven: Babe Ruth,” zei Charley Steiner, de radioplay-by-play-man van de Dodgers sinds 2005, nadat hij van de stand van de Yankees naar het westen was verhuisd (2002-2004). “De beste die het ooit heeft gedaan. Babe Ruth zal altijd worden gedefinieerd als honkbal. Vin zal altijd herinnerd worden als de stem van honkbal.”

De wilde rit die dinsdag de handelsdeadline in de Major League was, maakte plotseling en scherp plaats voor een zwaarte in de stilte van die nacht, toen de Dodgers aankondigden dat Scully op 94-jarige leeftijd was overleden. De levenscyclus van honkbal, gedistilleerd in één dag: nieuwe starts en verdrietig eindes. Scully had de afgelopen maanden een afnemende gezondheid en degenen die hem goed kenden, hadden zich schrap gezet voor het telefoontje. Maar toen het kwam, was het nog steeds een stomp.

“Het maakt het er niet makkelijker op, want we hebben een vriend verloren”, zei Rick Monday, de voormalige outfielder en de oude Dodgers-omroeper. “Of we Vin Scully nu echt hebben ontmoet of niet, hij was onze vriend.”

Net als de beste vrienden was hij vol verwondering, vreugde, nederigheid en verrassingen.

“Toen ik op de universiteit zat, schreef ik voor The Times, dus je hebt waarschijnlijk mijn naamregel gezien”, zei Scully gretig om eerder deze zomer een interview met The New York Times te beginnen voor een verhaal over Gil Hodges, alsof zijn dagen aan de Fordham University waren net om een ​​recente hoek. ‘Er staat: ‘Speciale correspondent van The Times.’ Ik stond onder een valse naam. Hoe dan ook, ik wilde gewoon dat je mijn literaire achtergrond leerde kennen.’

Een andere keer, ‘s avonds laat na een interleague-wedstrijd in het Angel Stadium in het begin van het seizoen 2013, wachtten enkele leden van de nieuwsmedia op een lift van de persbus om naar huis te gaan voor de avond toen Scully zich bij hen voegde voor de rit naar beneden. Hij droeg een brace om zijn linkerhand en pols, het resultaat van een aanval met tendinitis.

‘Ik zei eerder tegen iemand dat ik de mensen maar moest vertellen dat ik geïnteresseerd ben geraakt in de valkerij en dat ik op de vogel wacht,’ zei hij met een brede glimlach. ‘Dat zou een beter verhaal zijn, nietwaar?’

Zijn instincten waren perfect en zijn levensvreugde constant.

“Hij was zo goed gelezen”, zei maandag. “Hij bezat ook de Engelse taal. Toen je naar Vin luisterde, had je het gevoel dat je meteen weer naar school moest. Maar hij sprak nooit tegen iemand, nooit. Hij was geweldig.”

In wat een van zijn laatste openbare acts was, schreef Scully een brief aan het Era Committee van de Baseball Hall of Fame om Hodges’ kandidatuur voor de Hall of Fame te steunen – een brief waarvan werd gezegd dat hij zeer invloedrijk was. Maar de altijd nederige Scully weigerde te geloven dat hij genoeg invloed had om de kiezers te beïnvloeden en wilde bovendien geen krediet.

“Zelfs toen ik het schreef, had ik mijn vingers gekruist dat het niet zo openbaar zou worden gemaakt dat ik plotseling in dezelfde schijnwerpers zou willen staan ​​omdat ik dat helemaal niet wilde”, zei Scully deze zomer. “Ja, ik heb de brief geschreven, en voor zover ik weet was het in alle facetten waar. Maar ik wil er helemaal niet bij stilstaan.

“Ik ben extreem gevoelig nu ik met pensioen ben. Ik wil gewoon niets doen waar ik misschien niet op mijn plaats ben.”

Maar Scully’s ‘plek’ was overal, een vriend werd door iedereen verwelkomd, te beginnen met zijn warme uitnodiging aan het begin van elke uitzending om ‘een stoel op te schuiven’. En gedurende bijna zeven decennia, van de herenhuizen van Bel Air tot de arbeiderswijken rond het Southland, creëerde hij namens de Dodgers een ongelooflijke uitgebreide familie.

Monday groeide op in Santa Monica, Californië, met een alleenstaande moeder die verliefd werd op de Dodgers toen ze in 1958 naar het westen verhuisden. Elke keer dat ze in de auto zaten toen de Dodgers aan het spelen waren, herinnert Monday zich, was Scully hun metgezel.

“Zijn stem was als een zachte hand die op onze schouder werd gelegd en zei: ‘Hé, het komt goed. Wat er ook aan de hand is in de wereld, wat er ook aan de hand is in je leven, de komende drie uur heb ik je te pakken’, zei Monday. “Dat is het gevoel dat we hadden.”

Miljoenen anderen ervoeren soortgelijke emoties gedurende die Iron Man-achtige 67 jaar.

“Ik was gebiologeerd door deze game en nog meer gebiologeerd door de stem van Vin en de manier waarop hij de game presenteerde”, zei Monday. “Zijn beschrijving van de uniformen, het veld, hoe snel een man rende, hoe hard een bal werd geraakt, een duikvangst die werd gemaakt. Toen Vin een spel deed, was het niet alleen het spel van het spel, het was de pracht van het spel.”

Maandag was de nummer 1 algemene ontwerpkeuze in de eerste amateurhonkbalwedstrijd in 1965, genomen door de atletiek, die hem vóór het seizoen 1972 naar de Chicago Cubs ruilde.

“Dus de Dodgers gaan eindelijk naar Chicago, en mijn moeder kan de wedstrijd op tv bekijken”, zei maandag. ‘Het is mijn zevende jaar in de bigs, en mijn moeder hoorde Vin Scully mijn naam noemen. Ik zei: ‘Mam, je wist niet eens dat ik in de grote competities speelde totdat Vin mijn naam noemde.’ Ze lachte. Dat maakte het officieel.”

De Los Angeles Times Magazine in 1998 noemde Scully de meest vertrouwde man in Los Angeles. Acht jaar eerder beweerde wijlen de legendarische columnist Jim Murray van de Los Angeles Times dat Scully de belangrijkste Dodger van allemaal was. Sindsdien is er weinig veranderd.

“Vincent Edward Scully betekende evenveel of meer voor de Dodgers dan elke .300 slagman die ze ooit tekenden, elke winnaar van 20 wedstrijden die ze ooit opstelden”, schreef Murray in een column die in augustus 1990 werd gepubliceerd. thuisplaat en sloeg de homerun die een seizoen in een wonder veranderde – maar hij wist wat hij ermee moest doen, zodat het door de eeuwen heen zou echoën.”

Toen Kirk Gibson die homerun sloeg tegen Dennis Eckersley van Oakland om de toon te zetten voor de ontgoocheling van Oakland door de Dodgers in Game 1 van de World Series 1988, riep Scully uit: “In een jaar dat zo onwaarschijnlijk was, is het onmogelijke gebeurd!”

Een minuut en acht seconden bleef hij stil, zodat de bulderende menigte van het Dodger Stadium de televisieluidsprekers vulde. De echo’s gaan door tot op de dag van vandaag.

Zijn gevoel voor timing, geschiedenis en het moment was onberispelijk, ongeacht de gelegenheid.

“Hij was niet alleen een omroeper,” zei Steiner. ‘Hij was niet zomaar een honkbalfiguur. Hij was een vaderfiguur, hij was vaderlijk, hij was een geweten, hij was alles waarvan we hoopten dat het goed was met de wereld. En vaker wel dan niet, was hij.”

Steiner vervolgde: “Los Angeles is een stad van sterren. Tom Cruise, Tom Hanks, noem maar op. Ik heb lang het gevoel gehad dat Vin de grootste ster van allemaal was vanwege zijn lange levensduur. Niemand heeft het ooit beter gedaan en niemand heeft ooit gezegd dat hij stinkt. Hij was troostend, ouderlijk, engelachtig. Hij had een briljante, smetteloze geest.”

Na de Dodgers-Giants-wedstrijd dinsdagavond, zei maandag dat hij tot 5 uur ‘s ochtends in zijn hotelkamer in San Francisco was en de herinneringen in zijn gedachten overhaalde, afwisselend glimlachend en in tranen. Als hij en zijn vrouw ergens heen reizen, zei hij, zegt zijn vrouw vaak gekscherend dat de plaats niet zo goed was als de brochure. ‘Vin Scully was beter dan de brochure,’ zei Monday.

Hij herinnerde zich Scully’s laatste uitzending in het Dodger Stadium in 2016, toen het icoon een prachtige serenade bracht aan het uitverkochte publiek door “Wind Beneath My Wings” te zingen toen de wedstrijd was afgelopen. De nutsman Charlie Culberson had een paar ogenblikken eerder een homerun uit een verhalenboek kapotgeslagen. Wat gemakkelijk te vergeten is, is dat het niet de laatste uitzending van Scully was, de Dodgers sloten dat seizoen af ​​met drie wedstrijden in San Francisco.

Daar had Culberson de nu beroemde vleermuis bij zich. Toen hij niet zeker wist wat hij ermee moest doen, stelde Monday voor dat hij Scully het zou laten ondertekenen. Culberson was verlegen, vroeg Monday en Scully zei dat hij “vereerd” zou zijn om het te ondertekenen.

Maandag begeleidde Culberson naar boven naar de persruimte in San Francisco waar ze Scully ontmoetten.

“Het was ongelooflijk”, zei maandag. “Het was alsof twee kinderen in een park deze magische toverstok van een vleermuis bestudeerden. Vinny tekende het, en ze stonden op het punt afscheid te nemen, toen wie het hokje binnenkwam, maar de man die Vin altijd zei, de beste speler was die hij ooit had gezien: Willie Mays.

“Van Charlie en Vinny waren al tranen naar beneden gekomen, toen Willie binnenkwam en het was net een van die momenten uit een tijdcapsule.

“En dan krijgen we hier gisteravond in de derde of vierde inning bericht, 60 voet van waar dat gebeurde.”

#Vin #Scully #Los #Angeles

Leave a Comment

Your email address will not be published.