Het debuut van Juan Soto had niet beter kunnen verlopen voor Padres

SAN DIEGO — Het uitverkochte publiek kwam Juan Soto aanmoedigen in zijn eerste wedstrijd met de San Diego Padres. Het ging uit zijn dak toen Brandon Drury een grand slam sloeg op de eerste worp die hij met zijn nieuwe team zag.

De nieuwe Padres voedde zich met de energie van Soto en de menigte en leidde de Colorado Rockies 9-1 op een elektrische woensdagavond in Petco Park.

Het publiek van 44.652 was al geanimeerd voordat de wedstrijd begon, en gaf Soto een staande ovatie toen hij in de eerste inning naar zijn positie in het rechterveld rende, en dan weer toen hij in de tweede helft van de inning op de plaat kwam. Hij trok een wandeling om een ​​rally van vijf runs te starten die werd afgesloten met Drury’s grand slam.

“Het voelt heel gaaf. Het brengt veel emoties met zich mee”, zegt Soto, het 23-jarige generatietalent wiens acquisitie samen met Josh Bell in een kaskraker met Washington zowel het team als de stad een schok gaf. “Het voelt geweldig hoe ze voor me juichten. Ze gaven ons de energie om eropuit te gaan en hard te spelen.”

Voor de wedstrijd zei Soto, een van de beste jonge slagmensen van de wedstrijd, dat hij blij was dat Bell in de ruil was opgenomen. De twee werden dinsdagavond met een privéjet naar San Diego gevlogen.

“Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik samen zou worden verhandeld. Ik dacht waarschijnlijk alleen, ‘zei Soto. “Toen ik me realiseerde dat ik met Josh zou komen, hebben we een geweldige relatie en ik was meer opgewonden en meer gepompt omdat hij komt en ik weet wat voor soort man hij is en wat hij naar de tafel brengt. Ik ben meer dan opgewonden om nog een clubhuis met hem te delen.”

Manny Machado, die het grootste deel van het seizoen de Padres heeft gedragen, homerde op de vijfde en eindigde een driedubbele tekort in de cyclus in San Diego’s vijfde opeenvolgende overwinning. Jake Cronenworth had een schot van twee runs. De grote begunstigde was linkshander Blake Snell (4-5), die negen strikeouts had in zes innings en zijn derde start op rij won.

De Padres onthulden hun nieuwe look-line-up met Soto als tweede slagman en Bell opruimen een dag nadat ze dinsdag waren verkregen in een van de grootste deadline-deals ooit. Drury werd dinsdag ook uit Cincinnati gehaald en zette de toch al feestelijke sfeer op met een grand slam op Chad Kuhl met één uit in de eerste

Soto kreeg vier wijd, Machado sloeg een tweehonkslag en Bell kreeg vier wijd om de honken vol te zetten voordat Cronenworth werd geraakt door een worp om Soto binnen te brengen. Drury reed vervolgens de eerste worp die hij van Kuhl zag naar de stoelen in het linkse midden en de fans werden gek. Het was zijn tweede Grand Slam-carrière en 21e homer dit seizoen.

Juan Soto slaat een honkslag tijdens de 9-1 overwinning van de Padres op de Rockies.
VS VANDAAG Sport

“Ik rende gewoon op adrenaline,” zei Drury. “De fans waren geweldig vanavond. Eerste slagbeurt, honken vol, ik liep gewoon op pure adrenaline. Echt opgewonden om hier te zijn. Het was best speciaal voor mij.”

Drury zei dat hij 25 minuten voor de wedstrijd ging stretchen “en de fans werden gewoon gek. Ik was daar aan het opwarmen en ik was net opgepompt, klaar om te gaan. Het was zeker een geweldige dag.”

Tijdens de pre-game hitters’ meeting zei Melvin tegen de spelers: “Het zal zo gaan. Het is echt het hele jaar geweest. Als je zulke jongens binnenhaalt, gaat het naar een ander niveau. We wilden ze even laten weten dat dit best gaaf gaat worden.

Juan Soto deelt een lach met nieuwe teamgenoot Nomar Mazara tijdens de overwinning van de Padres.
Juan Soto deelt een lach met nieuwe teamgenoot Nomar Mazara tijdens de overwinning van de Padres.
Getty Images

“Voordat we zelfs maar het veld betreden was het,” zei Melvin, “het leek alsof de zaal vol was, zelfs voordat de wedstrijd begon. Het was zeldzaam.”

Soto sloeg een honkslag, kreeg tweemaal vier wijd, scoorde eenmaal en sloeg tweemaal een grounder. Bell kreeg twee vrije lopen en scoorde tweemaal.

Melvin zei dat Soto “wat energie lijkt te brengen. Je ziet hem een ​​back-up maken van het eerste honk op grondballen; er is gewoon veel dat hij naar de tafel brengt. Uiteraard op het honk, wat hij doet met de knuppel. De fans leken elkaar heel snel te omhelzen. Hij is gewoon een van die jongens die veel energie om zich heen heeft en ik denk dat iedereen dat vandaag voelde.”

Soto staat na dit jaar nog twee seizoenen onder contract en zegt daarna nergens meer aan te denken.

“Ik denk alleen maar aan winnen”, zei hij voor de wedstrijd. “Ik kom gewoon naar dit clubhuis om de energie die ik heb, alle goede vibes die ik hier moet brengen, te brengen om te winnen.”

Wat Snell betreft, hij had een derde sterke start op rij. Hij hield de Rockies op één punt en vier hits in zes innings, zonder vier wijd. Zijn vier overwinningen dit seizoen zijn behaald in zijn laatste vijf starts. Na slechts 15 steunpunten te hebben gekregen in zijn eerste 11 starts, heeft hij 19 steunpunten gekregen in zijn laatste twee starts.

Kuhl (6-7) stond negen runs en acht hits toe in vijf innings, had vier strikeouts en driemaal vier wijd.

#Het #debuut #van #Juan #Soto #niet #beter #kunnen #verlopen #voor #Padres

Leave a Comment

Your email address will not be published.