Shanahan boos op vechtpartijen in training 49ers

SANTA CLARA, Californië — Nadat hij dinsdag voor de tweede keer de training had stopgezet vanwege een vechtpartij, riep coach Kyle Shanahan zijn team op om bij elkaar te komen zitten.

Hij sprak prompt enkele uitgelezen woorden uit over wat er net was gebeurd. Onder de woede zat een simpele boodschap over hoe Shanahan wil dat zijn team speelt.

Fysiek? Absoluut. Moeilijk? Natuurlijk. Irritante? Zeker.

Maar Shanahan wil dat de Niners de grens trekken bij het gooien van stoten, wat twee keer gebeurde in die training van dinsdag – namelijk tussen de ster midden-linebacker Fred Warner en ontvanger Brandon Aiyuk.

“Ik wil dat iedereen elkaar uitdaagt”, zei Shanahan vrijdag. “Het kan me niet schelen hoeveel onzin elkaar praten; het kan me niet schelen hoe dicht ze bij het vechten komen. Ze kunnen doen wat ze willen om zo intens te worden als ze willen en het beste uit elkaar halen, dat gebeurt vaak op die manier. En op het veld is dat ook zo.

“Maar als je eenmaal een klap uitdeelt, word je eruit gegooid of krijg je een straf, en daar zijn we trots op, ik wil dat mensen irritant zijn, ik wil dat mensen zo dicht mogelijk bij al die dingen komen. Ik wil dat mensen precies op de lijn waar ze op het punt staan ​​een black-out te krijgen, maar je kunt niet black-out op het voetbalveld of je kost je team.”

Het probleem deze week voor de ploeg van Shanahan was dat het op het oefenveld tussen teamgenoten gebeurde. Het was de warmste dag van dit kamp en een langere, volledig gevoerde sessie, factoren waarvan meerdere spelers zeiden dat ze aan de situatie hebben bijgedragen. En hoewel gevechten gebruikelijk zijn in elk trainingskamp, ​​vond deze plaats tussen twee spelers die dit seizoen naar verwachting een belangrijke rol zullen spelen.

Het grootste gevecht – tussen Warner en Aiyuk – begon toen een late hit van Warner ontvanger Marcus Johnson in het hersenschuddingprotocol bracht.

Er was al iets aan het brouwen tussen Warner en Aiyuk, waarbij Aiyuk de media een paar dagen eerder op een semi-grappende manier vertelde dat Warner “vervelend” was en zijn aandrang om door te gaan met het scheuren van de bal en het aanraken van jongens nadat de toneelstukken waren afgelopen was ” irritante.”

Warner antwoordde dat hij gelooft dat Aiyuk klaar is voor de volgende stap in zijn carrière en dat hij doet wat hij kan om hem te helpen zijn spel naar een ander niveau te tillen.

“Specifiek met Brandon heb ik hem eruit gekozen”, zei Warner. “Ik denk dat hij klaar is om de volgende stap te maken om op elite-niveau te spelen. Ik heb hem een ​​beetje achtervolgd… omdat ik weet hoeveel hij in hem heeft. En ik weet dat als ik hem een ​​beetje zeur, hij zal daar ziek en moe van worden en zijn mannetje gaan staan. … Hij begint echt die mentaliteit te krijgen dat hij weet dat hij een man is en dat hij capabel is. Ik probeer het beste uit hem te halen. Dat is het. “

Op vrijdag zei Shanahan dat hij het prima vindt dat zijn spelers elkaar pushen, en hij vertrouwt erop dat ze het op de juiste manier doen. Maar incidenten zoals die van dinsdag moeten een natuurlijk stoppunt bereiken.

“Ik hou van de intensiteit ervan,” zei Shanahan. “Ik denk niet dat je hoeft te vechten om intens te zijn. Handgemeen is handgemeen, maar dan leiden ze tot andere dingen. Ik denk dat we daarom een ​​man in het protocol hebben omdat hij een onnodig schot op iemand nam wat leidde tot het grote gevecht en toen hadden we een stel hooiers en spullen die erin werden gegooid, die alleen maar handen breken.”

De Niners hebben de rest van de training van dinsdag en de hele woensdag doorstaan ​​zonder verdere incidenten. In de tussentijd heeft Shanahan duidelijk gemaakt dat zijn team fysiek kan zijn zonder toevlucht te nemen tot gevechten.

“Ik denk dat ons team behoorlijk sterk is”, zei Shanahan. “Ik denk dat we behoorlijk fysiek zijn. Ik denk dat als we vorig jaar hoogstwaarschijnlijk zouden stemmen over wie het meest fysieke team op de band zou zijn, ik denk dat we het meeste daarvan zouden winnen, en we hebben vorig jaar niet één gevecht gehad.” Dus ik denk niet dat dat helemaal betrekking heeft op taaiheid.”

#Shanahan #boos #vechtpartijen #training #49ers

Leave a Comment

Your email address will not be published.