The near side of the sun, pictured in August 2022

Enorme, potentieel verstorende zonnevlek zal dit weekend rondzwaaien om de aarde onder ogen te zien

Een enorme zonnevlek aan de andere kant van de zon zal dit weekend naar de aarde gericht zijn, waardoor onze planeet mogelijk wordt geselen met een geomagnetische storm.

De plek is zo groot dat het de manier verandert waarop de zon trilt, volgens spaceweather.com. Als de donkere vlek een klodder plasma naar Aarde, zou het ons magnetische veld kunnen verstoren, met gevolgen voor GPS- en communicatiesatellieten die dicht bij de aarde cirkelen, evenals voor vliegtuignavigatiesystemen. De National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Centrum voor voorspelling van ruimteweer gaf een voorspelling uit voor een onrustig geomagnetisch veld rond de aarde op 6 en 7 augustus, wat aurora’s zou kunnen betekenen, hoewel het nog niet duidelijk is of het een volledige zonnestorm wordt.

#Enorme #potentieel #verstorende #zonnevlek #zal #dit #weekend #rondzwaaien #aarde #onder #ogen #zien

Leave a Comment

Your email address will not be published.