The Sandman: Beoordeel de première van Netflix’ Vast Neil Gaiman Adaptation

De zandmanNetflix’ langverwachte aanpassing van de strips van Neil Gaiman, begint “in de wakende wereld, waar de mensheid op aandringt de ‘echte’ wereld noemen, alsof je dromen geen effect hebben op de keuzes die je maakt’, vertelt de hoofdpersoon, Morpheus, ons bovenaan de première van de serie.

Terwijl we kijken naar een raaf die een paardenkoets volgt en vervolgens naar een ander, buitenaards rijk vliegt, voegt Morpheus – ook bekend als Dream, ook bekend als Lord of The Dreaming, ook bekend als King of Dreams, oftewel ongeveer een ontelbaar aantal andere namen – toe: “Er is nog een leven dat op je wacht als je je ogen sluit en binnenkomt mijn rijk.”

Inderdaad, de 10 afleveringen van seizoen 1 die vrijdag begonnen te streamen, nemen kijkers diep in de wereld van Dream, een ooit weelderige en rijke speeltuin (denk aan gigantische gouden deuren naar een koninkrijk waar draken dartelen) die begint af te brokkelen wanneer zijn heer vertrekt “om een ​​​​schurkennachtmerrie na te jagen ”, zoals hij ons vertelt – en wordt meer dan een eeuw vastgehouden.

Zo meteen willen we horen wat je ervan vond De zandmanpremière. Maar eerst een korte samenvatting:

Morpheus (gespeeld door Zoetbitter‘s Tom Sturridge) gaat op pad om de eerder genoemde nachtmerrie te vangen, een seriemoordenaar met een mond waar zijn ogen zouden moeten zijn die de naam The Corinthian draagt ​​(De vluchteling‘s Boyd Holbrook). Fans van de Vertigo-strips zullen het roer, de robijn en de zak met zand herkennen die Morpheus grijpt voordat hij afscheid neemt van de bibliothecaris van The Dreaming, Lucienne (De heksenVivienne Acheampong). En hij volgt snel The Corinthian naar Berlijn, waar hij op het punt staat een einde te maken aan de letterlijke nachtmerrie als we wat gezang horen en Morpheus wordt weggevaagd naar een andere plek.

Hij belandt naakt en gevangen in een mystieke sfeer, opgeroepen door een rijke man genaamd Roderick Burgess (Game of Thrones‘ Charles Dance), die in plaats daarvan Dream’s broer of zus, Death, probeert te vangen. (Oeps!) De Corinthiër gaat naar het huis van Burgess om de oude man een paar aanwijzingen te geven. Ten eerste kunnen zijn rekeningen (het roer, de edelsteen en de buidel) aspecten van Dream’s kracht lenen aan degenen die ze bezitten. Ten tweede kan niemand in zijn aanwezigheid in slaap vallen, anders zal de droomheer ontsnappen.

De volgende ochtend, als gevolg van Morpheus’ gevangenschap, ontwaakt een stel mensen niet uit hun nachtelijke slaap. Een van hen is een jong Londens meisje genaamd Unity Kincaid; ze zal later in het seizoen belangrijk worden voor het verhaal.

Burgess probeert tevergeefs met Morpheus te onderhandelen, maar het buitenaardse wezen wil niet met hem praten. Als we 10 jaar vooruit springen, heeft Burgess rijkdom, jeugd en welvaart dankzij de accessoires van Morpheus. Hij bevrucht uiteindelijk een jonge vrouw genaamd Ethel, en eist dan dat ze een abortus heeft. Dus rent ze weg… en neemt de robijn van Morpheus mee. We zien later dat ze een zoon heeft genaamd Johnny, die ook in een latere aflevering in het verhaal zal verschijnen.

Uiteindelijk springt de aflevering ver in de toekomst, wanneer de zoon van Burgess, Alex, een oude man is… die Morpheus nog steeds in die sfeer heeft opgesloten. Wanneer Alex’ rolstoel per ongeluk een deel van de magische markeringen wegwrijft die Dream gevangen houden, kan de gevangene een bewaker in slaap laten vallen, wat leidt tot een reeks gebeurtenissen die eindigt met een draaikolkopening en Dream erin wordt gezogen.

Kort daarna heeft Alex een droom waarin Morpheus hem het geschenk ‘van de eeuwige slaap’ geeft, zegt de dromenheer, terwijl hij zand in zijn gezicht blaast en zijn ontvoerder veroordeelt tot een met nachtmerries gevulde slaap waaruit hij nooit meer zal ontwaken. Elders weet The Corinthian – vers van een moord waarbij de ogen van het slachtoffer zijn uitgestoken – precies wat er is gebeurd. Toch, monologen hij, zal hij niet stoppen met wat hij doet totdat hij de wereld heeft hervormd “om er net zo uit te zien als ik.”

the-sandman-première-recap-seizoen-1-episode-1-netflixEen sterk verzwakte Morpheus keert terug naar zijn rijk waar Lucienne hem vrolijk begroet… en hem vervolgens vriendelijk vertelt dat hun wereld en zijn paleis “niet zijn zoals je ze achterliet.”

Dat is licht uitgedrukt. De plaats is een woestenij! Lucienne legt uit dat, omdat hij zo lang weg was, het rijk begon af te brokkelen en veel van zijn bewoners zijn verdwenen. Maar Dream zweert het goed te maken, zodat dromen en nachtmerries de wakende wereld niet ten prooi zullen vallen. ‘Ik heb deze wereld ooit gemaakt, Lucienne,’ zegt hij terwijl de afgeleefde, gigantische deuren van The Dreaming-trekking achter hen dichtvallen. “Ik ga het weer redden.”

Nu is het jouw beurt. Wat vond je van de aflevering? Beoordeel de première via de onderstaande poll en klik vervolgens op de opmerkingen met je gedachten!#Sandman #Beoordeel #première #van #Netflix #Vast #Neil #Gaiman #Adaptation

Leave a Comment

Your email address will not be published.