“Genredoms”, “mannelijke scheefheid”, en andere domme dingen van de huidige HBO Max/Discovery+ fusie

Afbeelding voor artikel getiteld "genres," "mannelijke scheef," en alle andere domme dingen van de huidige HBO Max/Discovery+ fusie

Afbeelding: Warner Bros. Discovery

Na dagenlang precisie-bijlopnamen te hebben gemaakt naar de bibliotheek van zijn eigen streamingdienst, HBO Max, David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery ging vandaag voor de moord. In gesprek met investeerders, Zaslav onthuld op een Q2-inkomsten call his plannen om HBO Max en Discovery+ samen te smelten tot één grote, papperige bal van inhoud die absoluut, zeker, zal er geen hebben Batgirl films erop.

Laten we eerlijk zijn: Het is nooit geweldig, PR-wijs, wanneer de afbeeldingen of taal van dit soort inkomsten oproepen – die door hun aard kook alle kunst en entertainment in een dunne brij van financiële credits en minpunten om in de altijd hongerige muil van The Investors te worden gevoerd – maak het tot gen-pop voor een bredere discussie. Maar de presentatie van Zaslav is vandaag binnengekomen voor wat extra speciale spot onlinespeciaal voor een dia die beweert de verschillen tussen de twee streaming te tonen Diensten dat zal nu worden overbrugd door hun aanstaande onheilige spawn.

HBO Max, zo wordt ons verteld, is ‘mannelijk scheef’, ‘gescript’, ‘leun in’, ‘afspraak bekijken’ en, natuurlijk, ‘de thuisbasis van fandoms’. Discovery+ is ondertussen “female skew”, “unscripted”, “lean back”, “comfort viewing” en “huis van genredoms’ – waarvan we vrij zeker zijn dat dit het geval is wanneer een klassieke sciencefictionroman op de… ouwe seksjeans en geeft je de Christian Gray-behandeling. Het “fandom” versus “genredom” ding is meestal ondoorgrondelijk, maar we krijgen het gevoel dat mensen grotendeels zou de niet hebben geroosterd te slecht glijden als Zaslav niet had geopend met het hele “mannelijke scheef” versus “vrouwelijke scheef” ding –vooral omdat a) we een willekeurig aantal HBO Max-shows met een gepassioneerd vrouwelijk publiek kunnen noemen (en vice versa voor Discovery+), en b), alle beschrijvingen voor Discovery+ lijken met precisie ontworpen om gepassioneerde fans van de popcultuur te irriteren, zoals, laten we zeggen, de mensen die echt om je arme, verfomfaaide streamingdienst geven, David.

Zaslav heb ook een dia gepost van de verschillende activa van de gepaarde streamingdiensten, inclusief een “franchise” -invoer met Harry Potter, de DC Superhero-films en, natuurlijk, de 90 dagen verloofde Universe, een enorme kosmologie van tv-producten over trouwen met mensen in minder tijd dan de meeste mensen besteden met een tandenborstel. (Wacht, moeten we onze tandenborstels vaker vervangen?)

Wdat is meestal dom, maar niet noodzakelijk een domper. Maar wees nooit bang: Zaslav had daar ook een glijbaan voor. In het bijzonder had hij er een die alle vermeende geldverliezende zonden beschrijft gepleegd door zijn voorgangers, waaronder CNN+ (die nu ook opgenomen in Discovery+). De humdinger is als het ware dit regelitem (nadruk van ons): “Goedgekeurde extra uitgaven voor projecten met onzeker financieel rendement inclusief Kinderen & AnimatieCNN+, bepaalde originelen van Turner en geselecteerde direct-to-HBO Max-speelfilms.) God verhoede dat een studio geld uitgeeft aan tv of films met ‘onzeker financieel rendement’, maar maak je geen zorgen: Zaslav heeft een oplossing. Hier is een snelle tip, kinderen: als iemand zijn investeerders vertelt dat ze de ‘inhoudsportfolio’ van je baan ‘herstructureren’, is het waarschijnlijk tijd om wat begeleidende brieven op te stellen. De CFO van het bedrijf bevestigde later tijdens de oproep dat een behoorlijk deel van de kinderen van het bedrijf en animatieprojecten lagen op het hakblok.

Te midden van al het bloedbad hebben Zaslav en zijn team ook een tijdlijn opgesteld voor de samenvoeging van de twee diensten: we kunnen verwachten dat ze in de zomer van 2023 opnieuw als één entiteit worden gelanceerd, geen naam of prijspunten aangekondigd. De hybride service zal naar verwachting worden gelanceerd in zowel advertentievrije als advertentie-ondersteunde vormen.#Genredoms #mannelijke #scheefheid #andere #domme #dingen #van #huidige #HBO #MaxDiscovery #fusie

Leave a Comment

Your email address will not be published.